Made Expo 2021

MA JIANFENG: In Time. La Sandwich Offspace – Malmaison

deschidere; vineri, 22 octombrie, 5 – 8 pm @ Sandwich Offspace, Calea Plevnei 137C, corp B, et. 2 – Atelierele Malmaison, București

Traduse pe pânză e modul în care Ma Jianfeng descrie o parte din lucrările sale. În iarna anului 2017, din cauza unui incendiu din apropierea atelierului său, artistul a fost nevoit să lucreze din restaurantul clădirii în care locuia, fiind, deci, limitat la lucrări de dimensiuni mici, pe hârtie. Abia câțiva ani mai târziu acele lucrări au fost traduse în picturi, majoritatea fiind expuse aici, În Timp. Portrete ale unor pasageri din metroul din Londra, plante dintr-o bibliotecă, figuri istorice din fotografii, unu cuplu văzut la Sandwich în 2019 – un mix de resurse din ultimii ani fără o temă comună în afară de aceea a trecerii timpului. Lucrând după fotografii și lucrând din memorie, referințe la anii petrecuți în Europa și culori suprasaturate.

In Time este un proiect atipic pentru Ma: de obicei, acesta creează instalații ce îmbină picturi pe pânză cu materiale găsite pe care le reconfigurează, le demontează și re-asamblează cu lejeritate, creând spații haotice și teatrale ce debordează de ambiguitate și vitalitate. La Sandwich Offspace, absența sa fizică este palpabilă, intervențiile în spațiu – subtile, iar lucrările sale – libere.

 

in time

Ma Jianfeng (n.1983, Zhejiang, CN) a studiat pictura murală la China Academy of Art și a urmat cursuri de Masterat la University of the Arts Berlin (2012). Trăiește și lucrează în Beijing, iar expozițiile sale recente, solo și de grup, includ Ma Jianfeng: Irreconcilable, Magician Space, Beijing, CN (2021); Let Painting Talk, Taikang Space, Beijing, CN (2021); Being of Evils, Hive Center for Contemporary Art, Beijing, CN (2020); Garage Sale, Sandwich, RO (2019); Ghost Island, I: project space, Beijing, CN (2019); Ma Jianfeng: Treasure Island, GAO Gallery, London, UK (2019); Asia Culture Center, Gwangju, KOR (2018); The U-Cloister, Institute for Provocation, Beijing, CN (2018); The New Normal: China, Art and 2017, UCCA, Beijing, CN (2017).

Sari la conținut