Rockwool - fabricat in Romania

Love Lost, Bucharest – A Call for Objects & Stories

De-a lungul celor 6 ani în care a colectat relicve ca mărturii ale procesului dual de iubire-pierdere, Love Lost, Miami a câștigat recunoaștere drept cea mai sinceră expoziție a Săptămânii Art Basel.

Cu speranța că va reuși să aducă în prim plan poveștile de iubire și pierdere care trăiesc în propria noastră comunitate, organizația globală non-profit Arden s-a parteneriat cu Galeria Strata pentru a aduce proiectul expozițional în București.

“Conceput din propria noastră curiozitate, expoziția este ghidată de dorința de a atrage oamenii Bucureștiului într-o conversație asumată, despre experiența umană a iubirii și consecințele traumatice derivate.”

Obiecte, altfel banale, devin, prin poveștile care le însoțesc, artefacte emoționante care ating memoria multi-senzorială a fiecăruia dintre noi.

Veți descoperi relicve de povești neterminate, oportunități ratate, traume coagulate și resemnare pașnică. Iubirea pierdută va lua forma unui mozaic comunal, colorat în nuanțe de tristețe, furie, nedumerire, durere, recunoștință, și chiar umor.

Deschidere: 21 MAI 2022, Galeria STRATA

 

 

Povestea voastră, o lucrare

Love Lost, Bucharest își propune să pună în lumină profunzimi ale bagajului emoțional colectiv, unind comunitatea orașului într-o experiență împărtășită de eliberare, recunoaștere și bucurie.

Expoziția în sine a fost gândită sub forma unei experiențe bazate pe contribuția oamenilor, o invitație adresată locuitorilor Bucureștiului de a participa în acest demers colectiv cu un obiect, alături de povestea de iubire și pierdere pe care o poartă. Un obiect înseamnă o legătură, o agățare, un atașament. Dezgroparea și expunerea sa devin un act de pace, o împăcare, o asimilare a poveștii care, astfel împărtășită, capătă valențe subconștiente eliberatoare.

“Va fi îngrijită cu smerenia, aprecierea și surpriza inerente faptului că atât de mulți străini ne includ deschis și călduros în intimitatea lor. Acest proiect este, în toate sensurile și demersurile, o muncă de iubire.”

Voi ce iubire vreți să vindecați?

Înscrieți-vă povestea, alături de obiectul care o reprezintă.

În accepțiunea organizatorilor, „iubirea” nu e limitată la dimensiunea romantică. Poate fi vorba de sine, de o țară, un părinte, un animal sau, de ce nu, o ideologie.

Obiectele care te leagă de povestea voastră de iubire și pierdere pot fi fizice sau pot fi ulterior transpuse în formă fizică (cum ar fi un screenshot al unei conversații sau o însemnare dintr-un jurnal digital).

Înscrierile vor fi acceptate în limba română și engleză, până la data de 20 Aprilie 2022. Înscrierile pot fi anonime sau nominale. Această expoziție este un demers temporar, toate obiectele vor fi returnate, dacă nu se dorește altfel.

Sunteți invitat să accesați următorul link, pentru a fi redirecționat către formularul de înscriere.

 

HEADER

 

Love Lost, Bucharest este un proiect realizat de Asociatia Arden și Galeria Strata, cu sprijinul Amber si Oveit.

 

Sari la conținut