La firul ierbii – centrul pentru dezbateri publice și inițiative pentru oraș

Nod makerspace își propune transformarea unui spațiu din cadrul platformei Industria Bumbacului (Splaiul Unirii 160, București) și deschiderea acestuia către comunitatea bucureșteană sub forma unui loc pentru întâlniri, dezbateri publice, acțiuni civice și inițiative pentru oraș.

la firul ierbii -1

Inițiativa “La firul ierbii” își propune să funcționeze ca un spațiu deschis, care să promoveze interacțiunea directă între oameni și administrație, societatea civilă și mediul de afaceri, între industriile creative și cartierul Timpuri Noi. Astfel, proiectele de interes public pot fi cunoscute și dezbătute de toți actorii urbani interesați, într-un mediu deschis și prietenos, dar în același timp dotat cu facilitățile tehnice necesare pentru a susține discuții la un înalt nivel profesional.

Pe termen mediu, se urmărește construirea unei culturi locale a implicării civice și a dialogului constant între administrație și cetățeni.

la firul ierbii -2

Inițiat de Nod makerspace împreună cu Wolfhouse Productions, Calup și Institutul pentru Politici Publice, proiectul este gândit ca o continuare naturală a procesului de conversie a platformei Industria Bumbacului, Timpuri Noi. Scopul proiectului este de a oferi comunității bucureștene active un centru public cu acces permanent, amenajat și echipat, care să permită interacțiunea între toți actorii implicați în viața comunității: cetățeni implicați, grupuri civice de cartier, ONG-uri locale, autorități publice locale, tineri voluntari, comunitatea industriilor creative, sectorul de afaceri.
Proiectul este câștigător în programul Mobilizăm excelența, finanțarea fiind oferită de Porsche prin Fundatia Comunitara Bucuresti.

Apel de voluntariat pentru amenajarea spațiului

„Fiind un proiect grassroots și pentru comunitatea bucureșteană, vrem să îl construim în regim cât mai deschis. Șantierul este planificat astfel încât oricine poate să participe (sub îndrumarea unui coordonator) la lucrările care nu sunt periculoase: debarasare și curățenie, recondiționat tâmplării, vopsitorii, asamblare mobilier și corpuri de iluminat etc.

Acum, deschidem apelul către toate persoanele interesate să participe, indiferent de sex, vârstă, categorie socială sau experiență de lucru pe șantier. Menționăm că participarea este voluntară, noi putem vă asigurăm masa de prânz și băuturi calde. Numărul maxim de persoane pe care putem să le primim simultan depinde de sculele pe care le vom avea la dispoziție.

Că tot a venit vorba de scule iar șantierul va dubla activitatea makerspace-ului, facem un apel către cei care țin pe acasă scule nefolosite și se pot lipsi de ele. Orice fel de unelte ar fi de ajutor pentru șantier: șurubelnițe, ciocane, clești, chei, pensule, trafaleți, mături, dalte, șlefuitoare, mașini de găurit etc.
În plus, suntem și curioși să vedem ce unelte nefolosite ține Bucureșteanul prin casă. Ne gândim la un mod de recompensare a donațiilor, suntem deschiși la propuneri.
Pentru mai multe informații sau dacă vrei să participi, scrie-ne pe voluntar@nodmakerspace.ro“

la firul ierbii - santier
foto: Sorin Nainer

Fb.com/nevedemlafirulierbii

Sari la conținut