Dyson Airblade

Key speakers @ Cities of Tomorrow # 2

Acest articol se regăsește în: Conferinte, Programe culturale

25 martie 2014 Hotel Crowne Plaza, Crown Ballroom, Bucuresti

La a 2-a ediție a celui mai important forum urban internațional din Romania – Cities of Tomorrow, personalități de anvergură din domeniul arhitecturii și urbanismului, împreună cu membri ai comunitații de afaceri și ai autoritaților centrale și locale vor susține prezentări și vor discuta despre soluții pentru orașele de azi și viziuni pentru cele de mâine. CitiesofTomorrow_Ad_F3

Key speakers:

Profesorul arhitect Stephan Braunfels
este autorul unora dintre cele mai mari și importante realizări arhitecturale din Germania ultimilor douăzeci de ani. Sediile de zeci de mii de metri pătrați ale birourilor Parlamentului din Berlin (Paul Löbe Haus și apoi Marie Elisabeth Lüders Haus) au devenit repere ale Berlinului.
Printre realizările sale se numără muzeul Pinakothek der Moderne din München, planul urbanistic pentru reconstrucția centrului istoric al orașului Dresda și cel pentru centrul orașului Neu-Ulm.
Activitatea internațională a biroului cuprinde proiecte pentru Mexic, Italia, SUA și Qatar, o nouă clădire administrativă pentru Comisia Europeană din Luxemburg și un centru cultural și de conferințe în China.
Profesorul Braunfels se numără printre finaliștii din 2014 ai premiilor de real estate MIPIM Awards, în categoria Best Futura Project.

www.braunfels-architekten.de

Braunfels

 

Urb. Thomas Madreiter
este Director al Planificării în cadrul administrației orașului Viena, specialist în procese de dezvoltare și economie urbană, planificare energetică. Activitatea sa se desfășoară la confluența între urbanism, politică și economie. Domnul Madreiter ne va vorbi despre strategii, investiții și parteneriate, despre pragmatism și viziune și, în general, despre motivele pentru care Viena strălucește  în topurile mondiale ale orașelor cu cea mai înaltă calitate a vieții și cu cea mai echilibrată dezvoltare.

www.wien.gv.at

Madreiter_Copyright Schaub-Walzer

Arh. Reinhard Joecks
este partener în celebrul birou internațional Foster + Partners, o organizație construită în jurul personalității marelui arhitect Norman Foster. Reinhard Joecks a fost responsabil de clădiri de birouri și dezvoltări multifuncționale în Germania (de exemplu operațiunea Gerling Ring Karree din Köln), clădiri înalte în Olanda, planuri urbanistice în Europa și în Orientul Mijlociu.
Printre lucrările recente în care a fost implicat se numără: noul Aeroport Internațional din Kuweit, complexuri multifuncționale în Singapore, Tripoli, Casablanca și Baku, masterplanul pentru orașul Duisburg din nordul Germaniei, dar și, mai aproape de noi, proiectul pentru Black Sea Gardens Eco-Village în Bulgaria.

www.fosterandpartners.com

Joecks_foto

Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană și Zeppelin, cu sprijinul Mediafax.

Sponsori Gold: Rigips, Siemens, CBRE

Sponsori Silver: Trakya, WDP, Alukongstahl, Imtech, Vodafone

Înscrieri – aici 

1