Rockwool - fabricat in Romania

InsideArt: „Bienala de Artă de la Veneția, a 59-a ediție – Artiști români în context internațional”

Vineri, 10 februarie 2023, de la ora 18:30, Scemtovici & Benowitz Gallery invită publicul consumator de artă la prima întâlnire InsideArt, program care debutează cu tema “Bienala de Artă de la Veneția, a 59-a ediție – Artiști români în context internațional”, alături de artistul vizual Olimpiu Bandalac și de Adela Mara, istoric de artă și director artistic al galeriei.

Cea mai recentă ediție a Bienalei de la Veneţia s-a derulat, în 2022, în jurul conceptului curatorial „The Milk of Dreams“, ales de curatoarea Cecilia Alemania. Privită cu ochii artistului, această ediție rămâne un punct de referință prin program și tematică, precum și prin selecția de artiști.

Punctăm prezențe românești notabile la această Bienală și discutăm despre felul în care este percepută arta contemporană din România pe plan internațional. Prezentăm imagini și scurte secvențe video înregistrate „la cald”, comentăm cele scrise și vorbite despre subiect și așteptăm întrebări.” – Olimpiu Bandalac, artist vizual.

Scemtovici & Benowitz Gallery vă propune o discuție captivantă cu un artist cu multă experiență. Olimpiu Bandalac a participat la importante expoziții internaționale și este un reper în lumea filmului de animație românesc. A trăit în și a creat în contexte politice și economice, cărora le face față cu brio de la începutul anilor ’80 până în prezent.

Evenimentele InsideArt conectează publicul și artiștii prin întâlniri creative, dialoguri și dezbateri despre evenimente și tendințe de pe piața globală de artă.

Adresa: Scemtovici & Benowitz Gallery, Jean-Louis Calderon nr. 34, sector 2, București

Despre Scemtovici & Benowitz Gallery

Scemtovici & Benowitz Gallery a intrat în antreprenoriatul cultural în 2022, cu misiunea de a susține sectorul artistic și de a crește valoarea artiștilor români pe piața locală și internațională de artă. Galeria își propune să deschidă noi drumuri pentru cei care le merită, dar până acum au trecut neobservați, ca și pentru consacrați, printr-un program expozițional axat pe contraste, printr-un dialog consistent între artiști și consumatorii de artă și prin parteneriate cu actorii de pe piața de artă, pentru a crește numărul colecționarilor privați și instituționali.

www.sbgallery.art

Sari la conținut