concert regal caritabil - top

Înscrieri pentru Premiile Beta 2024 – Bienala timișoreană de arhitectură

Ajunsă la a 5-a ediție, de zece ani Beta – Bienala timișoreană de arhitectură reunește atât practicieni recunoscuți cât și emergenți – arhitecti, urbaniști, designeri, artiști pentru a-și prezenta lucrările inovatoare, a stimula colaborarea și a explora viitorul mediului construit sau teoretic.

Beta are două componente principale: Premiile Beta și Expoziția de Curator.

Premiile Beta au o deschidere euroregională și acceptă proiecte ale rezidenților și absolvenților din România, Ungaria și Serbia. Peisajele arhitecturale ale acestor țări vecine sunt marcate de o varietate de stiluri și influențe, reflectând istoria comună, schimburile culturale și identitățile individuale.

O parte importantă a deschiderii internaționale a bienalei este asigurată de apartenența la platforma europeană de arhitectură LINA, o rețea care conectează instituțiile relevante cu practicieni și gânditori emergenți care lucrează la intersecția dintre arhitectură și alte domenii conexe din punct de vedere cultural.

Juriul internațional care va evalua proiectele și va acorda premiile este curatoriat de echipa Beta și este alcatuit din arhitecți, fotografi și scriitori cu o carieră larg recunoscută.

Înscrierile sunt deschise până pe 19 iulie. Puteți găsi calendarul complet al Premiilor Beta aici. Predarea proiectelor se va face integral prin platforma de pe site-ul Beta.

Participanții își vor putea înscrie proiectele în 7 categorii: Spațiu Construit (cu subcategoriile Rezidential S/M/L și Nerezidential), Spațiu Interior (cu subcategoriile Amenajări Interioare și Amenajări Temporare), Spațiu Public (cu subcategoriile Design Urban, Studii Urbane și Instalații Temporare) , Căutări, Lucrări de licență, Text și Fotografie.

Subcategoriile introduse în ediția din acest an sunt menite să distingă proiectele în funcție de tipologie și dimeniune, printr-un format inovator.

Anul acesta, Premiile Beta introduc în premieră Premiul Publicului, care va fi votat direct pe site-ul betacity.eu.

Premiile Beta își propun să promoveze, dincolo de proiecte, oamenii din spatele lor, care vor fi introduși și prezentați prin canalele de comunicare.

De asemenea, proiectele selectate vor fi prezentate de echipa Beta în spațiul public, expunând evenimentul publicului larg, într-un mediu liber și accesibil.

Detalii despre Bienala de Arhitectură Beta 2024 – inclusiv arhitecții, artiștii participanți și programul evenimentului pe site-ul oficial https://betacity.eu/ și canalele de Instagram și Facebook ale evenimentului.

Beta Awards face parte din programul Beta – Bienala de Arhitectură Timișoara, un proiect al Ordinului Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș, organizat de echipa dedicată Beta. Beta este un proiect prioritar al Ordinului Arhitecților din România, finanțat prin Timbrul de Arhitectură și co-finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: awards@betacity.eu

Sari la conținut