Made Expo

Idz arhitectură 2018— curs de modelare 3d și fabricație cu Rhinoceros pentru bijuterii

Idz arhitectură organizează un curs de modelare 3d și fabricație cu Rhinoceros pentru bijuterii. Acest curs oferă artiștilor și designerilor oportunitatea să dobândească o bază în modelarea free-form și în utilizarea generală Rhino, cu aplicabilitate în domeniul bijuteriei, dar și cunoștințe în domeniul fabricației digitale combinate cu cele mai performante metode de turnare in vacuum. Cursanții își vor fundamenta concepte de navigare prin interfața programului, utilizarea comenzilor de desen și de modelare tridimensională a suprafețelor și volumelor destinate realizării unor piese de bijuterie.

Sesiunile de curs vor cuprinde o parte teoretică urmată de o serie de exerciții practice ce vor fi dezvoltate pentru a aplica cunoștințele teoretice acumulate. Cursul oferă sesiuni interactive de învățare, cumulând 32 de ore în total. Cursul este structurat în două părți, 20 de ore sunt dedicate training-ului, iar 12 ore sunt alocate pentru designul de către fiecare participant a unei piese de bijuterie ce va fi fabricată îmbinând tehnicile de turnare cu matriță pierdută cu cele digitale.

Fabricarea se va realiza:

– fie prin printare 3d în ceară și apoi turnarea în argint 925, pentru piese mici. Activitatea de turnare în vacuum în argint 925 se va desfășura in atelierul idz arhitectură. Cursanții vor asista la o sesiune demonstrativă de fabricație digitală a întregului proces (printare 3d, ambalare în ipsos și turnare a metalului prețios) ce se va desfășura în timpul zilelor de design individual. Participanții vor putea opta pentru a primi piesele turnate deja finisate sau nefinisate. Piesele se vor înscrie într-un volum de maximum 60x40x40 mm. În cazul în care greutatea obiectului depășește 15 grame, se va achita diferența separat. Costul printului 3d și al argintului 925 este evaluat la 18 lei/gram.

– fie prin printarea 3d în plastic ABS pentru piese mari ce se vor înscrie într-un volum de 150x150x150 mm.
Participanții la curs vor primi la absolvirea fiecărui modul un Certificat de Absolvire semnat de un trainer autorizat Rhinoceros (Authorized Rhino Trainer) care atestă dobândirea cunoștințelor specifice modului urmat. Această diplomă este unica certificare recunoscută în mod oficial de către Rhino 3d (McNeel & Associates) la nivel mondial. Tutorii cursurilor sunt arh. Ionuț Anton și arh. Dana Tănase, ambii fiind traineri autorizați Rhinoceros.

Mai multe informații găsiți pe site-ul: idz.ro/training. O descriere a cursului puteți găsi de asemenea la adresa: idz.ro/rh_jwl.
Cursurile se vor organiza pentru minimum 6 cursanți, numărul maxim de participanți fiind 10 persoane.
Înscrierile se realizează la adresa training@idz.ro. Pentru mai multe informații — training@idz.ro, sau 0744303291 (Ionuț Anton) sau 0744366257 (Dana Anton).
Înscrierile pentru fiecare modul se încheie cu 5 zile înainte de începerea modulului respectiv.
idz arhitectură 2018 / www.idz.ro
dr. arh. Ionuț Anton, IDZ Arhitectură
dr. arh. Dana Anton, IDZ Arhitectură

1