Highlights Zeppelin #148 (dec. 2017 – feb. 2018): BUCĂŢI DE ORAŞ

DOSAR: BUCĂŢI DE ORAŞ
Blocul care dansează. ADN BA inovează din nou la Bucureşti (p. 018). Un oraş cu o creştere demenţială şi un muzeu din Războiul Stelelor. În Golf, bineînţeles (p. 060). Ieşim în oraş, la Bucureşti şi Hunedoara (p. 112).

PRECUM ŞI:
La ţară, în Suedia: cum să faci o vilă nouă cu calităţile unei case vechi. (p. 154). Ideile studenţilor arhitecţi pentru case bune cu buget redus: un concurs (p. 164).

*foto: Andrei Mărgulescu

Intro DOSAR: Bucăți de oraș

Pentru acest număr, nu mai avem un dosar superstructurat, cu o temă precis ţintită. Nici nu am vrut însă un conţinut complet amestecat. Subiectul mare există: vorbim despre oraş, dar nu despre un oraş, despre ordinea la scară mare sau un program sau fenomen anume, ci despre elemente care compun urbanitatea. Astfel avem locuire, sub forma celei dense şi colective; ne plimbăm prin Orientul Mijlociu şi ne uităm la monumente şi la dezvoltarea de dincolo de clişee, dar şi la ce mai înseamnă azi clădire culturală; un spaţiu public românesc ce nu se mai află de data asta în Transilvania; trei locuri bune de ieşit în oraş, dintre care unul reînvie o fabrică veche; o intrare, tot intr‑o fabrică, la intersecţia dintre oraş şi o federaţie de artişti, şi, în fine, un pavilion transportat către şi înapoi de la celălalt capăt al lumii, unde a spus povestea unui loc tragic şi fascinant.

Sumarul complet al ediției de iarnă, aici

Vă mulțumim că ne sunteți alături și ne ajutați să rămânem la înălțime.

Zeppelin #148 este disponibil în librăriile Cărturești, librăriile Humanitas, Inmedio și Relay sau poate fi comandat online chiar aici, la prețul de 28 de lei.

Sau puteți opta pentru un abonament extrem de avantajos, aici.

1