Rockwool - fabricat in Romania

Hotelul Courtyard by Marriott, București

(a) Fie că locuiţi sau nu în Bucureşti, cel mai probabil aţi auzit de hotelul Courtyard by Marriott. Pentru cei care nu-l cunosc, este un hotel superb, de patru stele din centrul capitalei, în zona de afaceri a orașului, înconjurat de numeroase clădiri de birouri, nu departe de parcul și lacul Herăstrău. Hotelul oferă o mare flexibilitate și o varietate de alegeri oaspeților lor prin cele 259 camere spațioase.

Ca orice alt proiect de un asemenea nivel, și acesta a venit cu un număr de provocări pe măsură. Printre acestea se număra protecţia împotriva focului şi izolarea fonică.

“Hotelul Courtyard by Marriott, un hotel cu 259 camere, săli de conferinţe, restaurant şi bar, nu este chiar cea mai simplă construcție dacă privim şi faptul că este o clădire înaltă din punct de vedere al asigurării măsuri de securitate la incendiu. Oricât de standardizat se încearcă a fi un proiect, tot rămân ceva situaţii de rezolvat ieşite din tiparele obişnuite şi aici am beneficiat de ajutorul, tehnologia şi abordarea deschisă către rezolvare a echipei Siniat.

Dacă pentru partiţiile interioare era necesară găsirea unor soluţii optime ca preţ şi eficientă, rezistente la foc, proprietăţi acustice deosebite, grosime pereţi, în alte situaţii particulare de tipul intersecţiei pereţilor din gips-carton cu proprietăţi acustice şi de rezistenat la foc cu închiderile de faţada din panouri cu miez din vata minerală a fost binevenită inventivitatea echipei Siniat.

Am apreciat şi în cadrul altor proiecte, proactivitatea echipei, ingeniozitatea soluţiei şi asumarea responsabilă a acesteia, un ajutor real pentru proiectant şi client.”- IVONA AMARIŢEI, architect.( Biroul de arhitectură Cumulus)

 

C86A3720-HDR-Recovered

 

Pereţii separativi NIDA System S sunt construiţi din două subsisteme independente, fiecare echipat cu structuri metalice, vata minerală şi placi din gips-carton. Aceste sisteme oferă un indice de izolare la zgomot aerian Rw > 60 dB. Faţă de orice alt sistem obişnuit de compartimentare (perete distributiv NIDA System D), păstrând aceeaşi dimensiune şi compoziţie, peretele separativ este mai performant cu cel puţin 5 dB, ceea ce îl face net superior.

Pe lângă acest plus, avantajul care îl scoate în evidenţă cel mai mult este acela că nu transmite vibraţii între suprafeţele pereţilor.

Chiar dacă sună complicat, fenomenul este relativ uşor de înţeles: În cazul unui echipament electronic ataşat sau în contact cu o fată a peretelui, sursa de zgomot care intra în contact cu peretele (ex. Boxa audio, Televizor…) produce vibraţii care reverberează în încăperile vecine. Folosind sistemul Siniat descris anterior acest zgomot se reduce considerabil.

 

C86A3525-HDR

 

În cadrul proiectului de faţă, pereţii NIDA System S au fost particularizaţi în funcţie de rolul pe care îl au, adică de nivelul cerut de rezistenţă la acţiunea focului şi de mediile pe care le separa (Uscat-Uscat, Uscat-Umed, Umed-Umed). Un astfel de sistem este deseori aplicat în lanţurile hoteliere internaţionale, fiecare având niveluri diferite de performanţă, rezultând astfel sisteme cu diferite configuraţii: grosime minimă, dubla sau tripla placare cu gips-carton, cu sau fără placare intermediară, grosime izolaţie minerală.

Evident, aceşti pereţi separativi sunt folosiţi şi în săli de conferinţă, săli de spectacole, home cinema etc.

 

C86A3644

 

Pentru zonele de lobby şi recepţie, arhitecţii au integrat placări ceramice în design-ul suprafeţelor orizontale şi verticale. Aceste tipuri de panouri, datorită suprafeţelor mari şi a grosimii reduse, necesită un substrat capabil să asigure rezistenta mecanică şi adeziune. Soluţia pentru astfel de aplicaţii este o placare cu una din plăcile speciale din portofoliul Siniat, şi anume LaDura, AquaBoard sau Cementex. În funcţie de greutatea panoului ceramic sau din piatra naturală, de tipul de aplicaţie şi de rigiditatea acestuia, se alege una din placările menţionate mai sus.

Plăcile LaDura sunt ideale pentru sisteme de placări cu greutăţi maxime de 40 kg/mp, amplasate în zone cu umiditate relativă medie; AquaBoard este destinat spaţiilor cu un nivel mare de umiditate relativă, iar plăcile din fibrociment Cementex sunt ideale pentru placări ceramice sau din piatra naturală cu greutăţi superioare. Acestea din urmă asigura cel mai ridicat nivel de adeziune, chiar şi în spaţii cu umiditate relativă mare.

 

C86A3890

C86A3785-HDR

 

Ultima provocare din proiect a fost ceea a ecranelor rezistente la foc din zona interioară, adiacenta faţadei exterioare. Practic, pentru a întârzia propagarea focului de la un nivel superior, faţada clădirii a fost echipată pe interior cu un ecran rezistent la foc, utilizând NIDA System, care se poate realiza în sistem de perete distributiv sau de placare shaft-wall.

Pentru a concluziona, cu o cameră la Courtyard by Marriott nu puteţi da greş din niciun punct de vedere.

siniat

www.siniat.ro

Sari la conținut