Gradina de vară Farul din Mangalia se redeschide după 10 ani de paragină

Vineri, 17 august 2018, ora 20:00-22:00 @ Grădina de vară Mangalia, Șoseaua Constanței nr. 18

După 10 ani de la ultimul eveniment, Grădina de vară ”Farul” din Mangalia se va redeschide cu o proiecție specială a documentarului ”Chipuri, locuri”, unul din titlurile nominalizate la Oscar anul acesta: un film despre oameni și istoriile lor, despre cum pereții spun povești și imaginile prind viață.

Evenimentul este inițiat de One World Romania, cu susținerea Primăriei Municipiului Mangalia și în parteneriat cu Asociația Film ETC, și are ca miză repunerea în circuit a unui spațiu aflat în inima orașului și care, deși nu a fost folosit în ultimii ani, s-a conservat foarte bine, având un real potențial de a găzdui evenimente similare.

 

 

Jo Brăilescu: “Cand am ajuns, toti arbustii erau taiati. Directorul casei de cultura lipea afise pe poarta. ‘Eu nu am facut asta in viata mea, dar o fac acum, ca mi-e dor de cinematograf.’  E dor si e nevoie de cinematografe, teatre, petreceri campenesti, cercuri de lectura, seri dansante, de intalniri intre oameni si locuri in care ele sa se intample.

Daca sunteti prin Mangalia, hai vineri la film. Avem 1142 de locuri.

 

 

Proiecția face parte din proiectul ”Documentare la curte”, care își propune să faciliteze accesul la cultură, dar și să atragă atenția asupra lipsei infrastructurii culturale, mai ales în orașele mici și mijlocii. În acest context, Grădina de vară ”Farul” este unul din multele spații care ar putea suplini aceste lipsuri, găzduind astfel de de evenimente.

 

 

CHIPURI, LOCURI | Agnes Varda, JR | Franța | 2017 | 89 min

Da, acesta este un film despre chipuri și locuri. Dar mai ales despre un al treilea lucru, nemenționat în titlu: timp. Agnès Varda, regizoarea iconică a Noului Val francez, a decis să facă ultimul ei film, la aproape 90 de ani, împreună cu un tânăr artist vizual, deja celebrul JR.
Acest cuplu neașteptat se pornește la drum în căutarea unui rost. Ce găsesc sunt fragmente din fața mai veche a Franței: muncitori, femei puternice, ce a mai rămas din Jean-Luc Godard – bucăți dintr-un puzzle vizual pe care cei doi le redau lumii în formule vizuale suprinzătoare, încărcate de emoție și substanță, pline de o mândrie și demnitate care intră în conflict direct cu naționalismul și populismul găunos care bântuie tacit în afara fiecărui cadru.

INTRAREA LIBERĂ

Această proiecție face parte din proiectul ”Duo-caravana de filme documentare”, proiect cofinanţat de AFCN.

*Fb event

Sari la conținut