Made Expo

Fresh Start #3 – rezidențe de creație în Cluj

deadline înscrieri: 15 aprilie

Asociația Reactor de creație și experiment caută artiști tineri dispuși și interesați să experimenteze, să cerceteze, să lucreze în echipă și care vor să afle mai multe despre producția de spectacol într-un mediu independent.

Fresh Start – ediția a III-a își propune să inițieze 8 proaspăt absolvenți de facultăți vocaționale (actorie, regie, teatrologie, scenografie, coregrafie, muzică) în producția unui spectacol prin tehnici specifice teatrului devised și în regim independent. Cei 8 rezidenți selectați vor beneficia de îndrumarea unor artiști cu experiență de lucru pe diferite metode.

Cei 8 rezidenți selectați vor beneficia de îndrumarea unor artiști cu experiență de lucru pe diferite metode. În funcție de specificul și nevoile producției propuse, prima parte a rezidenței va fi coordonată de unul dintre mentorii:

  • Alexandru Berceanu – regizor de teatru și director al Centrului CINETic al UNATC București, cu experiență în performance multi-media și interdisciplinar
  • Paul Dunca – coregraf, actor, cu experiență în dans și body performance
  • David Schwartz – regizor de teatru, membru fondator MACAZ, cu experiență în teatrul documentar și politic
  • Sinkó Ferenc – actor, lector la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca, cu experiență în coregrafie și performance

Programul se extinde pe mai multe luni și include o perioadă de ateliere, o perioadă de producție (iulie-august) și realizarea unui turneu național în Cluj, București, Sibiu și Târgu Mureș (septembrie-octombrie). În plus, există posibilitatea ca Reactor de creație și experiment să includă producția în stagiunea curentă.

Rezidențele se adresează tinerilor absolvenți neangajați în domeniu la maxim 5 ani după absolvire, de la secțiile română și maghiară din cadrul facultăților de profil din țară.

Rezidențele vor fi remunerate, iar cazarea participanților din afara orașului Cluj-Napoca va fi asigurată de organizatori.

CALENDAR:

15 aprilie — Data limită pentru înscrieri
16 aprilie – 3 mai — Selectarea participanților
4 mai — Anunțarea participanților
1 iulie – 15 iulie — Prima etapă a rezidenței, asistată de mentor: atelier practic
16 iulie – 31 august— A doua etapă a rezidenței: repetiții și vizionări
septembrie-octombrie — Prezentarea rezultatelor la Cluj, Târgu Mureș, Iași, București

ÎNSCRIERI:

  • DESCARCĂ APLICAȚIA de aici
  • Trimite-o pe adresa freshstart.rezidente@gmail.com până în data de 15 aprilie 2018, ora 23:59.

În urma înscrierilor, mentorii, împreună cu coordonatorii de proiect, vor selecta un proiect regizoral, în funcție de care se va alege o echipă mixtă formată dintr-un regizor, un dramaturg, un scenograf, un coregraf, actori și/sau dansatori și muzicieni, pe baza aplicațiilor, cu posibilitatea de a stabili și un interviu (live sau skype, după caz) în perioada 16 aprilie-3 mai 2018.

Programul „Fresh Start” face parte din platforma „Rezidențele Reactor”

Organizator: Asociația Reactor de creație și experiment
Parteneri: Facultatea de Teatru și Televiziune Cluj, Universitatea de Arte Târgu Mureș, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, Asociația Culturală BIS, Centrul de Teatru Educațional Replika, Scena 9
Finanțatori: Administrația Fondului Cultural Național

1