Rockwool - fabricat in Romania

Expozitie. Relatii internationale. Tineri arhitecti din Germania

Expozitia, a doua din cadrul Festivalului Zeppelin, prezinta paisprezece proiecte realizate de tineri arhitecti din Germania si care au fost incheiate in strainatate, cele mai multe dintre ele dupa 2004. 

Exemplele selectate de arhitectura, design interior, urbanism si peisagistica evidentiaza talentul unei generatii de tineri arhitecti. Ele arata modul in care arhitectii tineri abordeaza un mediu nou si strain, modifica si redefinesc cladirile deja existente si construiesc altele noi in conditii iesite din comun. Acesti arhitecti ofera solutii sensibile la provocarile actuale, avand intotdeauna in vedere viitorul, durabilitatea si noile tehnologii. Contrar interesului global al media pentru spectaculos si cultura celebritatii, expozitia prezinta proiecte inovatoare care ofera o abordare pragmatica, increzatoare si discreta, concentrandu-se asupra locului pentru care au fost gandite.


O expozitie organizata de Institutul pentru relatii culturale internationale (Institut für Auslandsbeziehungen) e. V. (ifa), Stuttgart, in colaborare cu Camera federala a arhitectilor germani (Bundesarchitektenkammer) e. V. (BAK), Berlin

Partener media: Deutsche Welle DW-TV
Loc si program:
10.11. – 12. 12. 2011
Muzeul National de Arta Contemporana, Bucuresti
www.mnac.ro

Organizatori in Romania: Goethe Institut, Bucuresti, in parteneriat cu Asociatia Zeppelin.
Expozitia este un eveniment integrat in Festivalul Zeppelin 2011.

Partener: Muzeul National de Arta Contemporana

Parteneri media: Igloo, Arhitext, A10, Oris, Arhitekton, era 21, Spatiulconstruit.ro, Metszet, Decat o revista, Modernism, RFI, 24 fun, Cocor Media Channel, Observator cultural.

Eva Castro, Holger Kehne, plasma studio
Etajul 4, Hotel Puerta América, Madrid, Spania
Foto: diephotodesigner.de

Johannes Kuehn, Wilfried Kuehn, Simona Malvezzi, KUEHN MALVEZZI
Work Lauder Business School, Viena, Austria
Foto: Armin Linke
 

Mai multe detalii despre Festivalul Zeppelin puteti gasi aici si aici.

Sari la conținut