Dyson Airblade

Expoziția „Recuperări“ la Cluj / Bienala de Arhitectură Transilvania 2013

Cluj Napoca a devenit capitala arhitecturii transilvănene cu ocazia primei ediții a Bienalei de Arhitectură Transilvania (BATRA),

Z-FdB_print2

eveniment în cadrul căruia Zeppelin a prezentat expoziția Recuperări – o selecție de proiecte de arhitectură și design din România: clădiri mai mult sau mai puțin valoroase care-au primt o nouă viață, refolosiri ale unor resturi din case vechi, design din produse reciclate, strategii deștepte de recuperare și reinventare, o probă că și-n țara noastră vechiul este noul-nou iar reciclarea prilej pentru cele mai cool proiecte.

Sediul biroului de arhitectură Planwerk s-a dovedit neîncăpător în seara vernisajului. „După ce am făcut o selecţie, am colectat obiecte reprezentative, o colecţie variată de la o cutie de film, o rolă a unui film, bucăţi de tablă până la plăcuţie vechi din străzi. Poveştile sunt cel puţin la fel de interesante pe cât sunt şi obiectele. Este o expoziţie care vorbeşte despre cenuşărese: clădiri valoroase, banale sau chiar proaste de tot care primesc o nouă viaţă. Din aproape orice poţi face un lucru bun. Zânele bune care sunt arhitecţii iau aceste lucruri umile şi fac din ele lucruri cu potential“, a declarat arh. Ştefan Ghenciulescu, curator al expoziţiei și redactor-șef Zeppelin, care-a făcut parte și din juriul primei ediții a premiilor BATRA*. 

Un proiect Zeppelin, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu.Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 

*Mai multe informații la www.batra.ro.

1