Hota Smart Eco

Cum să gândim orașul cu urechile: o plimbare sonoră alături de Sam Auinger, și un performance

Sâmbătă, 9 martie 2019, 15:00 – 20:00 @ Goethe-Institut București – Calea Dorobanți nr.32, Bucharest, Romania

În cadrul programului Săptămâna Sunetului, Asociația Jumătatea plină și Institutul Goethe ne invită, de la ora 15:00, să parcurgem un Sound Walk alături de Sam Auinger – teoretician al sunetului, compozitor și artist sonor, care colaborează cu urbaniști și arhitecți, predă și participă frecvent la simpozioane internaționale pe teme de planificare urbană, arhitectură, media și percepție.

 În această călătorie exploratorie, participanții vor trăi experiențe noi și vor învăța cum să gândească cu urechile. Elementele de arhitectură urbană din interiorul și din jurul sediului Goethe-Institut București vor fi examinate în ceea ce privește condițiile și efectele lor sonore.

Plecare de la sediul Goethe-Institut (sunteți rugați să vă înregistrați printr-un email la: oana.lapadatu@goethe.de)

 

De la ora 19:00, în Pavilion32 va avea loc un lecture-performance „Thinking with your ears”.

Prezentarea lui Sam Auinger transmite prin cuvânt, sunet și imagine strategia ascultatului activ, pentru a crea un acces pe cale auditivă la lumea noastră, cu toate informațiile și atmosferele experiențiale audibile. Sam Auinger schițează o înțelegere practică a modului în care auzim și a ceea ce auzim și examinează diferența și legătura care există între proprietatea acustică și calitatea auditivă.

Participarea e gratuită!

 

 

Sam Auinger, născut în 1956, este teoretician al sunetului, compozitor și artist sonor. El colaborează cu urbaniști și arhitecți, predă și participă frecvent la simpozioane internaționale pe teme de planificare urbană, arhitectură, media și percepție. A fost profesor invitat la Universitatea de Arte din Berlin, conducând în perioada 2008 – 2012 departamentul Design Sonor Experimental al Programului de Masterat în Studii De Sunet/Sound Studies. În prezent este profesor asociat al Școlii de Design Harvard Graduate. Din 1989 lucrează împreună cu compozitorul Bruce Odland ca O + A, explorând tema centrală a perspectivei auditive. Lucrările lor sunt cunoscute ca instalații de sunet de mare amploare, care armonizează zgomotul orașului în timp real. Este, de asemenea, membru fondator al stadtmusik, o colaborare cu compozitorul din Berlin Hannes Strobl și artistul și urbanistul Dietmar Offenhuber. De-a lungul anilor, Sam Auinger a primit numeroase premii pentru activitatea sa: în 1997 a primit premiul DAAD Berlin pentru artiști în rezidență, în 2002 a primit Kultur Preis der Stadt Linz pentru întreaga sa activitate, iar în 2007 Premiul SKE Publicity Prize. În 2009 a fost titular de bursă al atelierului Berlin la Cité International des Arts din Paris, în anul 2010 a fost desemnat ca artistul sonor al anului din orașul Bonn, iar în 2011 a fost invitat principal la festivalul austriac Ars Electronica.

Fb event

Programul complet al Săptămânii Sunetului, aici:
saptamanasunetului.ro

1