Dyson Airblade

Cu cât mai dați parcela dom’ primar? Prețul locuirii în Floreasca de ieri și de azi

17 aprilie 2019, 19:30 PM – 22:30 @ Hidden, Str. Cornescu 4, București

Studio ZONA, în parteneriat cu Grupul de Inițiativă Civică Floreasca și Revista Zeppelin, vă invită miercuri, 17 aprilie, ora 19.30, la o dezbatere pe tema istoriei cartierului Floreasca în ultimul secol.

Pornind de la volumul istoricului Andrei Răzvan Voinea, ”Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină,” lansat în urmă cu o lună, vom discuta despre accesibilitate, estetică și locuibilitate în antiteză, despre ordine și dezordine edilitară, despre Floreasca, parcelă de ordine la începutul secolului 20 și Floreasca, actuală moșie de dezordine edilitară. Ne vom referi la prețul locuirii nu doar din punct de vedere financiar – cu referire la locuințele ieftine de odinioară, ci și din punctul de vedere al politicilor administrative, al calității vieții, sănătății, mediului și vieții comunitare la începutul secolului 21.

Între 2015 și 2018, Asociația Studio Zona a condus o inițiativă civică de conștientizare a istoriei fiecăreia dintre cele 25 de parcelări, printre care și parcelarea Cornescu, actuala Floreasca, prin redactarea și distribuirea de pliante fiecărei familii care locuiește în cele peste 4.000 de locuințe edificate între 1908 și 1948.

Alături de ist. Andrei Răzvan Voinea vor participa la discuție arh. Irina Popescu-Calotă (Studio ZoNA), arh. Ștefan Ghenciulescu (redactor șef revista Zeppelin), arh. Dragoș Constantin Marian și Sever Cartianu (Floreasca Civică). Dezbaterea va fi moderată de ”fata cu presa,” Oana-Valentina Suciu, sociolog.

Evenimentul se bucură de găzduirea oferită de hub-ul social Hidden, aflat, unde altundeva decât pe Strada Cornescu, la numărul 4.
Vă așteptăm!

*Fb event

1