Concurs pentru spatii publice urbane

Initiat de catre Centrul de Cultura Contemporana din Barcelona (CCCB) si sprijinit de alte institutii prestigioase, concursul bianual pentru spatii publice urmareste procesele recente de reabilitare urbana din Europa, recunoscand capacitatea acestora de a produce coeziune sociala si valoare civica.

Proiectele acceptate trebuie sa se distinga prin vocatia sociala, prin focalizarea pe relatiile tipic urbane si pe colaborarea dintre arhitecti si admistratia locala. În cadrul celei de-a sasea editii a competitiei din 2010 sunt acceptate proiecte realizate in perioada 2008–2009 sau care sunt in curs de realizare, acoperind regiunile europene care raspund fata de Consiliul Europei.

Criteriile de selectie privesc natura urbana si interdisciplinara / trans-sectoriala a interventiei, proprietatea publica, spiritul civic, adecvarea propunerilor la ocupatiile cetatenilor si la imaginarul colectiv, capacitatea de a reduce fracturile sociale si de a elimina barierele simbolice, îmbunatatirea calitatii vietii, performantele ecologice, promovarea transportului public si a participarii directe cetatenesti la conceptia, realizarea si intretinerea spatiilor. Presedintele juriului va fi Rafael Moneo, iar ceremonia de premiere va avea loc pe data de 11 iunie 2010 la Barcelona. Inscrierile se pot face pana la data de 29 ianuarie 2010 pe website-ul concursului, unde, de asemenea, se pot afla detalii privind continutul documentatiilor: www.publicspace.org

Sari la conținut