Concurs #17 Zeppelin / Baia ca spațiu de locuit

Vă provocăm să participați la cel mai mare concurs Zeppelin de până acum, la care prietenii de la Geberit au pus la bătaie premii care-nsumează peste 3500 de euro. Competiția e adresată arhitecților, designerilor și studenților la aceste discipline, individual sau în echipă, și are ca temă redefinirea creativă a băii.

poster site concurs17 Zeppelin _450px

Când este prezentată o locuință sunt trecute-n revistă, cu mare atenție, camerele de zi și de noapte, apoi sunt enumerate rapid, ca niște rude sărace-ale sale, așa-numitele spații tehnice: bucătăria, cămările și, în fine, baia. Un spațiu atât de sensibil, redus la stigmatul necesității, este evaluat prin ușa întredeschisă după articolele indispensabile: gresia și faianța, closetul și cada. Dar dacă tocmai elementele tehnice care defineau baia ar fi ascunse vederii? Nu vrem să răsturnați complet scara și să propuneți „o locuință ca anexă a băii“ (deși ne tentase ideea), doar să readuceți baia „în casă“ – un spațiu la fel de plăcut și de prezentabil ca restul locuinței.

Având la dispoziție sistemele Geberit care permit să ascundem vederii mare parte din recuzita tradițională a băii, vă provocăm să vă probați ingeniozitatea printr-o ilustrație digitală / randare 3D, având ca punct de plecare un spațiu deja existent – o baie reală „la gri“, în curs de execuție sau renovare – în care să includeți, obligatoriu, o rigolă de duș cu scurgere în perete Geberit și un rezervor pentru WC Duofix Sigma, Omega sau Duofresh. Randările se vor face pe baza detaliilor CAD ale produselor și a cotelor din catalogul de prezentare, ce pot fi descărcate de aici. Broșura clapetelor de acționare pentru rezervoarele Duofix Sigma/Omega/Duofresh poate fi consultată aici

Puteți înscrie maximum trei propuneri, fiecare însoțită de o fotografie cu spațiul existent, împreună cu două ilustrații digitale ale soluției de amenajare și un fișier text cu o scurtă descriere. Așteptăm proiectele voastre la adresa comunicare@zeppelin-magazine.net

Perioada de desfășurare: 1 septembrie – 24 octombrie 2014
Selectarea proiectelor: 25 – 31 octombrie 2014
Anunțarea câștigătorilor: 14 noiembrie 2014

Competiția va fi jurizată de echipa Zeppelin: arh.Cosmina Goagea, arh.Cosmin Caciuc, arh. Ștefan Ghenciulescu. Proiectele premiate vor fi publicate în Zeppelin #129 / noiembrie 2014

Premiul 1: 1300 euro net
Premiul 2: 900 euro net
Premiul 3: 500 euro net

De asemenea, va fi acordat un premiu de popularitate în valoare de 200 euro net, prin vot online pe pagina Facebook Zeppelin. Dacă vor fi câștigate de aceeași persoană, premiul de popularitate și cel de creație se pot cumula.

Toate cele 3 proiecte premiate de către echipa Zeppelin vor primi gratuit pentru proprietar / beneficiar rigolele de duș Geberit cu scurgere în perete, în cazul implementării proiectelor.

Separat de acestea, primele trei proiecte – dintre toate cele înscrise – care vor fi aduse în realitate, vor primi gratuit pentru proprietar / beneficiar rigolele de duș Geberit cu scurgere în perete.

Participanții, la momentul definitivării amenajării spațiului, trebuie să trimită firmei Geberit imagini cu baia reală finalizată. Geberit va posta pe site-ul său acele proiecte ce au în dotare echipamente Geberit.

Ne așteptăm să fiți, ca de obicei, la înălțime!

 

Rigolele Geberit pentru duşuri cu scurgere în perete

2014 Bathroom 3_F2 Walldrain_preview

Mutarea rigolei de scurgere în spatele peretelui face posibilă proiectarea pardoselii duşului ca o suprafaţă continuă. Acest lucru uşurează aplicarea şapei şi, în cazul băilor cu duş fără cădiţă, oferă o impresie generală de spaţialitate şi eleganţă.

Instalaţia sanitară nu mai întrerupe izolaţia fonică şi termică. Sistemul de încălzire sub pardoseală poate fi de asemenea montat sub pardoseala duşului, fără întreruperi. Turnarea şapei este mult mai uşoară, nefiind necesară întreruperea acesteia pentru scurgere. Întreaga instalare este localizată la un singur nivel în perete.
Fie că acestea sunt utilizate în cadrul construcţiilor solide sau din gips-carton, elementele instalaţiei sunt gata de montaj, ceea ce reduce volumul de lucru necesar privind instalarea şi garantează o racordare etanşă, durabilă. Rigola cu scurgere în perete pentru duşuri Geberit este proiectată pentru nu lăsa nicio întrebare fără răspuns când se ajunge la finisarea suprafeţei.

Datorită dimensiunilor sale reduse, rigola este de asemenea foarte potrivită pentru situaţiile constructive cu înălţimi mici ale şapei. Aceasta se poate racorda cu uşurinţă la conductele de evacuare existente şi este, prin urmare, ideală pentru proiectele de renovare.

Sifonul Geberit cu mufa standard de 50 mm convinge prin rata mare de evacuare, de 0.8 l/s. Rigolele cu scurgere în perete pentru duşuri Geberit au fost testate în sistemul uzual, cât şi în diferite situaţii constructive şi de aceea oferă siguranţă extinsă în domeniul protecţiei împotriva incendiilor şi izolaţiei fonice.

Tot ceea ce beneficiarii vor vedea din elementul de scurgere în perete Geberit va fi capacul elegant al acestuia – disponibil într-o variată gamă de modele: crom lucios, oţel-inox periat, alb alpin şi chiar două opţiuni de personalizare cu gresie (cu ramă şi fără ramă), pentru a se potrivi stilului camerei de baie. De asemenea, este disponibilă şi o versiune cu înşurubare, pentru utilizarea în spaţiile sanitare (semi)publice.

2014 Bathroom 4_I3 Walldrain_SAS_2014_DB_GISAMASTER-en_RO-ro_preview

Sunt trei variante de elemente pentru rigola de duș cu scurgere în perete:

1. Element cu înălțimea de 130 cm, care include și suportul pentru montarea unei baterii aparente sau încastrate – pentru încastrare în gips-carton
     a). Pentru montaj în șapă de 9 – 20 cm
     b). Pentru montaj în șapă de 6.5 – 9 cm
2. Element cu înălțimea de 50 cm, care e fără suportul pentru montarea unei baterii – pentru încastrare în gips-carton
     a). Pentru montaj în șapă de 9 – 20 cm
     b). Pentru montaj în șapă de 6.5 – 9 cm
3. Element fără suportul pentru montarea unei baterii – pentru încastrare în zidărie
     a). Pentru montaj în șapă de 9 – 20 cm
     b). Pentru montaj în șapă de 6.5 – 9 cm

Toate cele 3 variante se combină cu 6 variante de capace pentru acoperirea scurgerii: crom lucios, oţel-inox periat, alb alpin şi două opţiuni de personalizare cu gresie (cu ramă şi fără ramă). De asemenea, este disponibilă şi o versiune cu înşurubare, pentru utilizarea în spaţiile sanitare (semi) publice.

Acest produs este potrivit doar pentru cabinele de duș fără cădiță.

Mai multe detalii despre rigolele pentru dușuri cu scurgere în perete – aici

 

 

 

Rezervorul încastrat Geberit Duofix Sigma, Omega sau Duofresh

2014 Bathroom 6_E1 Sigma40 with AquaClean Sela_SAS_2014_DB_GISAMASTER-en_RO-ro_preview

În pereți solizi sau de gips-carton, rezervorul încastrat Geberit este inima nenumăratelor instalaţii ascunse pentru camera de baie. Fiecare detaliu al acestui produs este ingenios şi a fost testat de milioane de ori.

Rezervorul este produs dintr-o singură bucată şi nu are nicio îmbinare. Rezervoarele încastrate Geberit sunt disponibile în dimensiuni constructive diferite, potrivite pentru orice situaţie de montaj. Toate modelele sunt echipate cu o valvă de umplere fiabilă şi o valvă de golire silenţioasă. Ambele valve sunt accesibile în orice moment, printr-o casetă de vizitare.

Instalaţiile încastrate trebuie să ofere o durată de viaţă deosebit de mare. Din acest motiv, Geberit garantează disponibilitatea pieselor de schimb pentru toate componentele esențiale funcţionalităţii rezervorului, pentru 25 de ani de la data ieşirii din fabricaţie

Rezervoarele încastrate Geberit pot fi echipate cu clapete de acţionare cu un singur volum de spălare, două volume de spălare sau spălare start/stop. Volumul de spălare poate fi modificat la toate valvele de golire, oferind o modalitate simplă de utilizare eficientă a apei..

2012_bathroom_02_Var11a_Sigma80_black_green_lights

 

Caracteristici

•    Pentru instalare în construcții de gips-carton și pereți solizi (cărămidă, beton, etc.)
•    Pentru vas WC suspendat
•    Rezervor Geberit din gama premium cu grosime de 12 cm
•    Puteți alege dintre 9 game de clapete de acționare elegante
•    Bară transversală pentru o mai bună stabilitate a peretelui de gips-carton
•    Picioare de susținere autoblocante pentru ajustarea simplă și precisă pe înălțime
•    Rezervorul pentru vas WC este echipat și cu o conexiune pentru montajul dispozitivului cu funcție de bideu Geberit AquClean
•    Mentenanță fără unelte
•    Economie de apă: plajă de setări ale volumului de spălare între 3-7,5L
•    Garanție 10 ani, piese de schimb 25 de ani de la ieșirea din fabricație a produsului
•    Calitate elvețiană

Mai multe detalii despre rezervorul Duofix Sigma, Omega sau Duofresh – aici

 

www.geberit.ro

Sari la conținut