Rockwool - fabricat in Romania

Colecție de art-toys realizate de Pisica Pătrată în cadrul proiectului Un-hidden Romania

Text: Alexandra Bujeniță / © feeder.ro
Foto și video: Petre Ghiocel / © feeder.ro și Alex Iacob aka Reptilianu / © feeder.ro

Pisica Pătrată e numele sub care s-a făcut cunoscut Alexandru Ciubotariu, aka Ciubi – unul dintre cei mai populari ilustratori și street-artiști din România, precum și fondatorul Muzeului Benzilor Desenate.

Lucrează constant, desenează pisici pătrate și acceptă tot felul de provocări. Lucrările sale de artă stradală semnalează locuri uitate și inspiră dialog.

Pisica Pătrată este o pisică polivalentă, omniprezentă în spațiul public local, care avertizează mulți subiecți marginalizați sau chiar evitați.A invadat străzile și pereții României, iar personajele lui reconfigurează spații uitate din mediul urban.

În ultimii ani organizația Save or Cancel a colaborat frecvent cu artistul, care-a realizat unul dintre cele mai îndrăgite murale din București și o instalație artistică stradală pe fațada Teatrului de vară Capitol (2008, 2016, 2017). În sufrageria și grădina urbană Lente puteți găsi muralul realizat în 2016 în cadrul seriei Pictăm Pereți și totemul de lemn Un-hidden Bucharest realizat în 2017. Tot în colaborare cu proiectul Un-hidden Bucharest, Pisica Pătrată a instalat 6 panouri de lemn pe fațada clădirii Cina, care găzduiește Spațiul M60 (2018).

Acum a realizat și pictat manual o colecție de art-toys în cadrul proiectului Un-hidden Romania.

Una dintre micile jucării urbane este o versiune în miniatură a totemul din lemn instalat în 2017 de Pisica Pătrată în Grădina Lente de pe strada Dionisie Lupu, în cadrul primei ediții Un-hidden Bucharest.

 

 

 

Proiectul Un-hidden Street Art in Romania este organizat de echipa Save or Cancel, compusă din Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic) prin feeder.ro, co-finanțat de AFCN.

Pasionați de street art, colecționarii de jucării și artă super-contemporană vor aprecia că o parte dintre aceste art toys create de Pisica Pătrată în colaborare cu Un-Hidden Romania sunt disponibile în galeria de artă online feeder.ro/shop.

 

Sari la conținut