Cercul de lectura si copiere

Biroul de Cercetari Melodramatice & Stefan Tiron*
Saptamana 2 (21-27 februarie)
Eveniment desfasurat in cadrul proiectului Making of


Centrul de Introspectie Vizuala
Str. Biserica Enei 16, sector 1, Bucuresti
www.pplus4.ro

Miercuri 23 februarie ora 19.00 ARHIVE SI CAPITAL EMOTIONAL
Dezbatere cu: Raluca Grosescu, Clara Mares, Norbert Petrovici, Florin Poenaru + BCM
*ST inlocuieste BCM la job la Centrul de Studiu Individual 17.00 – 21.00, Str. Tudor Arghezi nr. 8-10

Descoperirea arhivei Stanescu/Ghirtoiu de catre  Birou a avut loc intr-o perioada in care interesul public pentru dezgroparea arhivelor a crescut, o data cu institutiile publice care se ocupa de asta. Vom analiza limbajul si metodologia acestor rememorari, reevaluari, recitiri ale trecutului investit cu emotii puternice si strivitoare.

Vineri 25 februarie ora 19.00 HARTA PUTERII SI A PRESIUNILOR PE SUBIECTIVITATE
Prezentare de: Florin Flueras
*ST inlocuieste BCM la job la Centrul de Studiu Individual 17.00 – 21.00, Str. Tudor Arghezi nr. 8-10

Vom incerca sa conturam o harta a Puterii si a modului in care aceasta formeaza/afecteaza subiectivitatea. De la institutiile suprademocratice gen FMI pana la cele mai amarate si aparent inofensive, gen cele artistice. De la munca imateriala si capitalism cognitiv in lumea intai pana la managementul eficient al mortii in lumea a treia.

Sambata 26 februarie ora 17.00 ARTLEAKS
Dezbatere cu: Ion Dumitrescu, Florin Flueras, Irina Gheorghe, Cosima Opartan, Manuel Pelmus, Alina Popa, Stefan Tiron

Cum ajungem la textele scrise de rockstarurile filozofiei de astazi. Discutii in jurul textelor de Badiou, Bifo, Ranciere, Martha Rosler, Hito Steyerl trimise pe mail. Cum ne ciocnim de ele astazi si cat de rar sau des dam nas in nas cu textele lor. Ce relevanta au aceste texte pentru practica artistica din Romania.

Biroul de Cercetari Melodramatice
http://thebureauofmelodramaticresearch.blogspot.com

ST // Stefan Tiron
http://zacamant.blogspot.com/
…………………….
Making of se concentreaza asupra constructiei unei platforme deschise de socializare si dialog ce-si propune sa incurajeze relatiile intre subiecti prin intermediul practicilor artistice participative. Principalul interes este de a vedea cum si cu ce mijloace legaturile si schimbul de informatii intre participanti ajung sa genereze proiecte artistice. Making of este dedicat documentarii etapelor intermediare, a surselor si metodelor prin care aceste proiecte iau nastere. Astfel, Making of dezvaluie procesul de cercetare, circumstantele, ideile, atitudinile celor invitati, urmarind nu expunerea rezultatului final, ci activarea unui tip de practica cu posibil efect in viata reala a participantilor. In acest context, Making of afirma necesitatea redefinirii pozitiei artistului si a privitorului, precum si a experientei artei.

Making of este deschis artistilor, curatorilor, organizatiilor independente, precum si altor operatori culturali care sunt invitati sa propuna pentru o perioada cuprinsa intre 1 si 3 saptamani realizarea unui proiect in spatiul Centrului de Introspectie Vizuala. Cei interesati sa raspunda cadrului general al platformei pot trimite propuneri pe adresa office@pplus4.ro.

Making of este o initiativa a Centrului de Introspectie Vizuala (CIV), Bucuresti. CIV este o platforma independenta de expunere si promovare a productiei artistice contemporare. CIV functioneaza ca structura mobila si de mediere ce-si propune sa valorifice si sa integreze într-un mod distinct în plan regional si international creatia artistica locala. Având o dimensiune pedagogica, activitatile platformei urmaresc sa modeleze diferit spatiul (social, artistic) impartasit atat de producatorii culturali, cat si de publicul lor.
In parteneriat cu: UAP

Parteneri media: Zeppelin, Arhitext, Revista 22, IglooMedia, Radio Romania Cultural, 9am.ro, WebPR.ro, hipmag.ro, modernism.ro, studentie.ro, veiozaarte.ro, artboom.ro, neaparat.ro, metropotam.ro, artactmagazine.ro, revista Arte si Meserii, gingergroup.ro, artclue.ro, TATAIA.

Informatii
Centrul de Introspectie Vizuala
Str. Biserica Enei nr.16, Sector 1
Bucuresti (zona Universitate, langa Facultatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”)
office@pplus4.ro
www.pplus4.ro

Contact:
Roxana Danaila
e-mail: roxana.danaila@pplus4.ro
tel: 0748 030 766

Dan Angelescu
e-mail: dan.angelescu@pplus4.ro
tel: 0740 982 413

Sari la conținut