Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Articol revista # 131

 

Câștigătorii concursului #18 Zeppelin / UPCYCLING challenge

 

Noul nostru concurs s-a dovedit a fi o provocare atât pentru participanți cât și pentru cele trei echipe de jurizare (Zeppelin, atelierul Upside Down și agenția de branding Storience), care-au avut de cernut propuneri pe cât de diverse, pe-atât de complexe, pentru a găsi cel mai bun echilibru între creativitate și realism, în căutarea unei idei pentru realizarea unui stand Upside Down care va fi inaugurat la festivalul Electric Castle 2015.  Acesta trebuie realizat din materiale recuperate, să fie perfect adaptat atmosferei festivalului, să evidențieze valorile Upside Down (care creează obiecte unicat din materiale care și-au încheiat ciclul de viață în mediul urban), să fie ușor demontabil și transportabil, adaptabil la suprafețe diverse, să respecte anumite dimensiuni și, firește, să fie original.

 

UPcycling

Evaluarea proiectelor n-a fost defel ușoară, primele două clasate fiind departajate la un singur punct diferență! Pe lângă premiile generos puse la bătaie de Upside Down și Electric Castle, câștigătorului îi revine onoarea și bucuria de a-și vedea proiectul adus la realitate la cel mai mare festival din România. Felicitările noastre, și cuvenitele mulțumiri tuturor pentru calitatea proiectelor înscrise. Iată rezultatele:

 
Premiul I –  echipa Aha:  Cristina Alistar și Laura Dumitrescu, pentru  „15 minutes of fame” – un proiect convingător, fără formalisme, flexibil, cool, funcțional, idee bine articulată.

 

_0-aha - propunere

Cristina şi Laura au absolvit Facultatea de Arhitectura din cadrul UAUIM în 2013, cu lucrări de diplomă de conversie funcţională în zona industrială Filaret. Au făcut parte din echipa de arhitectură ce-a întocmit partea de strategie care a asigurat înscrierea proiectului bucureştean în concursul Solar Decathlon Europe 2014. Cristina şi-a continuat studiile de master în Franţa şi activează ca arhitect stagiar în Rouen, iar Laura e arhitect stagiar în Bucureşti.

Din prezentarea proiectului:

Prezenţă neîntreruptă şi indispensabilă în orice lucrare de construcţie, reabilitare sau amenajare, schela este o întruchipare a adaptabilităţii şi a proceselor de modificare a spaţiului.
Castelul Banffy este o platformă pentru atelierele de construcţie, arhitectură şi reabilitare, dar şi gazdă pentru una dintre cele mai semnificative scene de muzică electronică din România, Electric Castle.

_1-aha - castel
_2-aha - modul de baza

Schela se impune ca numitor comun între festivalul de muzică şi situl aflat în plin proces de restaurare. Iar adaptabilitatea, uşurinţa în asamblare şi dezasamblare o face un candidat ideal pentru upcycling.

_3-aha - scenarii de utilizare

_4-aha - elemente de design

_5-aha - materiale

La finalul utilizării ca stand (cele „15 minute de glorie”), ea poate reveni la „normalitate”, fiind demontată şi reutilizată în cadrul altui proiect, sau pe un alt șantier.“ 

 

Premiul II – echipa Luciana Balana si Madalina Licsor, cu „On the Record“ – un proiect foarte atrăgător, idee ludică, amuzantă, catchy, mai puțin performant funcțional sau practic, fragil la reasamblare.
_1Propunere_Madalina_Luciana
Din prezentarea proiectului:

Soluția este simplă și extrem de muzicală: discul de vinil ca element constitutiv. Practic, neconvențional și dinamic, rezultatul iese din tipare și propune o structură flexibilă, ușoară și stabilă, care intră în dialog cu atmosfera efervescentă întâlnită la Electric Castle. Într-un joc de plin-gol, lumini și umbre, cu o greometrie neregulată, aceasta se compune sub forma unei țesături „muzicale“

_2Propunere_Madalina_Luciana_3Propunere_Madalina_Luciana

Cu o multitudine de opțiuni de asamblare și perspective foarte diverse, structura este ușor de transportat, poziționat și asamblat. Dincolo de reutilizare și sustenabilitate, expresia jucăușă și cât mai depărtată de rigiditatea cotidianului ascultă de un spirit al identității locului și de nevoia de a marca în mod clar intervenția. Sunet. Lumină. Reutilizare“

 

Premiul III – echipa Mihaela Dobra și Andreea Benchea

_1plansa upside down
_2plansa upside down

 

Mențiune – echipa Cosmin Mircea Atanasie, Ungurean Andreea, Maftei Andrei

2

plansa

Am reținut, de asemenea, ingeniozitatea propunerilor următorilor finaliști: Liviu Iancu, Alexandra Constantinescu, Teodora Ungureanu, Visky Agoston și echipa Moraru Vasile Ionuț – Ancuteru Denisa. Țineți aproape!

upside-down.ro
electriccastle.ro

Sari la conținut