Hota Smart Eco

Casele în care locuim. Din programul Building Home 2019

Viziuni și concepte rezidențiale din România, Indonezia, Polonia, Serbia, Grecia, Spania, Italia, Monaco, Portugalia, China, Germania și Bulgaria vor fi prezentate pe 11 aprilie la București în cadrul primei ediții Building Home – International Good Living Forum.

Building Home abordează standardele locuirii din multiple perspective, cu exemple concrete de buna practică, prezentări de proiecte rezidențiale și de soluții pentru creșterea calității spațiilor de locuit.

Agenda evenimentului este structurată în 5 sesiuni astfel:

Sesiunea 1 – Casele în care locuim. Sesiune de dezbatere, cu focus pe sectorul rezidențial din România: calitatea și costul locuirii; strategia națională a locuirii; locuirea inteligentă; certificarea construcțiilor rezidențiale; locuințele verzi; finanțarea dezvoltărilor rezidențiale; ghiduri pentru dezvoltatori și cumpărători; soluții integrate de construcții. Participă reprezentanți ai investitorilor, dezvoltatorilor, constructorilor, arhitecților și ai Ministerului Dezvoltării.

Sesiunea 2 – Viziuni și concepte rezidențiale. Sesiunea prezintă case din Indonezia, Polonia, Serbia, Grecia, Spania, Italia, Monaco, Portugalia, China, Germania și Bulgaria, premiate recent la importante competiții internaționale.

Sesiunea 3 – Case din România. Sesiunea prezintă case din România semnate de arhitecți cunoscuți, proiecte distinse la concursurile naționale de arhitectură: Imobil de locuințe pe strada Louis Blanc; Casa Plutitoare etc.

Sesiunea 4 – Dezvoltări rezidențiale din România. Sesiune dedicată ansamblurilor rezidențiale reprezentative din România: Primul Parc Rezidențial – Metalurgiei Park; Vox Vertical Village – “o comunitate verticală”, din Timișoara; Wings din Cluj-Napoca; „102 The Address”, din București.

Sesiunea 5 – Masterclass John Taylor – Luxury Real Estate din Monaco. Fondată în 1864, John Taylor este una dintre cele mai importante companii imobiliare de lux din lume. Aceasta deține un portofoliu de 16 miliarde de euro și operează în prezent în peste 25 de locații world-class. Masterclass-ul este despre cum poți crește valoarea unei proprietăți cu ajutorul arhitecturii și a noilor tehnologii.

Lista speakerilor și agenda preliminară a forumului sunt disponibile pe building-home.ro.
Building Home Bucharest 2019 se adresează investitorilor și dezvoltatorilor, constructorilor, arhitecților, designerilor și, într-o mare măsură, companiilor cu soluții, tehnologii și inovații pentru proiectele rezidențiale.

Printre partenerii principali ai evenimentului sunt nume cunoscute precum Alumil, Assa Abloy, Velux, Knauf Insulation și Alukönigstahl. Forumul este organizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), Patronatul Societăților din Construcții (PSC) și Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România (ADIRU).

Structura evenimentului include conferințe specializate, sesiuni de workshop-uri și de business networking, expoziție tematică dedicată companiilor. Informații despre înscriere și participare la adresa de email office@borocommunication.ro 

*Foto © Can Llimona, arh. Benjamin Iborra Wicksteed, Copyright: MESURA

1