Call for artists QOLLECTION 2020. În căutarea artiștilor viitorului, la Qreator

(a) „Viitorul este deja aici” am auzit de multe ori. Însă asta oare înseamnă că și creativii viitorului sunt pregătiți pentru ceea ce urmează în viețile noastre? Avem la dispoziție un singur mod să aflăm: să-i provocăm, pe artiștii tineri, dar și pe cei consacrați, la o întrecere. Una care va desemna 12 artiști în domeniul designului, iar creațiile acestora le vom admira, și, de ce nu, purta pe parcursul anului 2020, la Qreator.

La Qreator (un hub al artiștilor de tot felul, consacrați sau emergenți) se dă startul unei competiții cool, despre care vom tot auzi în anul 2020! Așadar, pregătiți-vă mapele cu schițe sau tabletele grafice. Platforma Call for Artists este deja deschisă pentru înscrieri tuturor artiștilor / designerilor / creatorilor din diverse domenii – design vestimentar, design de obiect & produs, design de accesorii, design & tech.

Este o competiție, deci vor exista premii. Este o întrecere artistică însă, așa că avem un podium format din… 12 câștigători – fiecare dintre ei va produce, ajutat de Qreator, colecția mult-visată, va expune acea serie Qollection în spațiul din Piața Victoriei timp de o lună de zile și va primi și un premiu de 1.000 de euro.

Este un concurs “ca la carte”, prin urmare toți creativii trebuie să urmeze cât mai atent instrucțiunile. Există patru mari teme de concurs:

Resisting Fast Fashion – este o temă de studiat pentru designerii vestimentari care iubesc piesele ce se transformă și care văd moda ca o chestiune de stil și mai puțin una de sezon și trenduri.

Back To The Future se adresează direct acelor designeri, arhitecți și creativi pentru care obiectele de ieri pot fi, la fel de bine, „obiectele viitorului” (așa cum este și spațiul Qreator, o casă cu istorie adusă direct în viitor).

Multi-Sense Design – e o categorie pentru creativii ale căror proiecte trec dincolo de spațiul vizual, care redefinesc percepțiile și activează toate simțurile.

Solve a Problem este pentru adevărații lideri ai designului de mâine, pentru cei care vor să schimbe lumea prin fiecare inovație, care se implică activ în reciclare, în cauze sociale și în proiecte care își propun să facă din viitor o lume mai bună. Sunteți gata? 3,2,1… start! Ne vedem pe qreator.ro.

La ce categorii poți lua startul?

În competiția lansată de Qreator există 4 categorii la care te poți înscrie: design vestimentar, pentru cei care văd moda diferit, ca un proces în continuă transformare, zi de zi; design de accesorii (bijuterii, genți etc), design de obiect, pentru cei care imaginează obiecte cu care interacționezi, obiecte co-create împreună cu utilizatorul; design & tech (noi tehnologii, noi materiale, AR, code based design etc).

Cum poți câștiga proiectul?

Înscrie-ți ideea creativă pe platforma Call for Artists prin trimiterea unui concept și a unui nume, completand formularul de concurs. Qreator produce și lansează colecția după conceptul si designul participantului și oferă și un premiu de 1.000-euro fiecărui câștigător.
Juriul, care va anunța cei 12 câștigători în trei etape, este format din Mirela Bucovicean, Răzvan Mercan (Monocult) și Tammy (Lelograms). Produsele vor fi disponibile în ediție limitată la Qreator timp de o lună.

Înscrie-te cu ideea creativă până pe 17 ianuarie și poți să fii unul dintre artiștii care vor semna o ediție Qollection din martie, aprilie, mai sau iunie 2020. Competiția rămâne deschisă până pe 15 martie, timp în care te poți înscrie pentru a fi unul dintre ultimii șase artiști emergenți care își vor vedea colecția transpusă în realitate într-una dintre lunile iulie – decembrie 2020, exclusiv în spațiul Qreator by IQOS.

Ce înseamnă colecțiile Qreator X Qollection.

Qreator susține comunitățile creative locale și devine loc de întâlnire pentru creatori la început de drum și artiști consacrați. În 2018, Qreator a lansat seria Qollection, care, pana in prezent a inclus piese semnate de artisti locali consacrati – Mihaela Glăvan, Irina Voinea, Ghica Popa, Monocult, Lelograms, Șoseta 3, Laura Olaru, Victoria Finală, Maria Pălăria, Zarug, în colectii – capsulă, disponibile în ediție limitată la Qreator.

Mai multe detalii găsiți pe qreator.ro.

 

1