concert regal caritabil - top

BSBSA. O intervenție artistică creată de Jana Danilović (Serbia) în București

Proiectul BSBSA (Belgrade Sofia Bucharest Street Art) a produs prima intervenție artistică din serie, creată de artista Jana Danilović (Serbia) și găzduită cu amabilitate de Asociația de proprietari de la adresa din Șoseaua Iancului, nr. 1, sector 2, București. Lucrarea se desfășoară pe o suprafață de 144 m2 și integrează unele dintre motivele preferate ale artistei, care aduc în prim plan și invită trecătorii la un dialog vizual despre protecția naturii în oraș reprezentată prin păsări și beneficiile unui oraș care poate fi explorat utilizând bicicleta ca mijloc de transport. Diferitele motive, realizate cu șabloane din carton tăiate manual, fac trimitere către diferitele texturi ale orașului București, care îi dau un caracter unic.

 

Jana Danilovic x BSBSA street art in Bucharest 62 s

 

Lucrarea propusă Bucureștiului e, practic, o referire la arta stradală românească în ceea ce privește culoarea, ideea și motivele. Am folosit unele dintre preferatele mele, vrăbii și cicliști. Așadar, turneul dintre Serbia, România și Bulgaria începe cu pictura mea din București. Ceea ce e cu adevărat incitant, în ce mă privește, pentru că România are o scenă de artă stradală foarte interesantă, puternică, foarte diversă și chiar mă simt onorată să pictez mural în București. Lucrarea mea se referă la scena locală, multicoloră, pentru că ceea ce mă frapează cel mai mult la niște muraliști și artiști stradali români cu adevărat minunați, e felul în care folosesc culoarea. Un mod mult mai îndrăzneț și mai interesant decât o fac eu de obicei, așa că aceasta a fost o sarcină provocatoare, dar cu adevărat distractivă.

În ce privește proiectul, sunt, de asemenea, foarte încântată de ideea de a regândi și de a revitaliza anumite spații publice prin utilizarea picturilor murale și prin utilizarea artei în spațiul public, în general.

Deoarece spațiul acoperit cu pictură nu poate fi observat dintr-un singur punct – există o mulțime de fotografii. Îmi place cum s-a conturat acest cuplu; mergi pe bicicletă, fă-te fericit :)” – Jana Danilović

 

 

Mai multe, aici: https://bsbsa.org/jana-danilovic/ 

Pasionații de street art au fost invitați la Lente Lupu, la un workshop și un artist talk susținute de Jana, precum și o prezentare a două expoziții de street art VR, susținută de Liljana Radošević.

Fotografii © BSBSA / George-Andrei Ilie

Proiectul Small Scale Cooperation Creative Europe 101131802 – BSBSA este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, în cadrul apelului pentru proiecte CREA-CULT-2023-COOP.

Partenerii din cadrul consorțiului de proiect sunt Udruzenje Gradjana Kruna din Republica Serbia, Mnogo Deinosti Enterprice din Bulgaria, iar coordonatorul proiectului este Save or Cancel production SRL din România.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente, Romexpo

Sari la conținut