Rockwool - fabricat in Romania

”Back to Where It All Began” – expoziție de artă contemporană, la un click distanță

Oglindă fidelă a expoziției prezentate în spațiul fizic al galeriei Gaep, viewing room-ul Back to Where It All Began deschide accesul publicului autohton și internațional la arta contemporană din România.

Andrei Arion, Flaviu Cacoveanu, Roberta Curcă, Lucia Ghegu, Mihaela Hudrea, Alina Ion, Maria Mandea, Delia A. Prodan, Stanca Soare și Ana Maria Szöllösi sunt cei 10 artiști emergenți selectați anul trecut în programul Accelerator. Mentorat și producție pentru artiști emergenți. Finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și implementat de Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP), în parteneriat cu Gaep Gallery din București și i8 Gallery din Reykjavik, Islanda, Accelerator este primul și cel mai complex mentorat pentru artiștii emergenți care propune tinerilor artiști o abordare strategică asupra carierelor lor.

Accelerator abordează trei paliere: cunoștințele și experiența specialiștilor naționali și internaționali în domeniul artei contemporane, oferite în cadrul etapei de mentorat derulate în 2022, resursele pentru producția de lucrări noi și spațiile de expunere. Unul dintre acestea a fost expoziția de la Gaep, care acum este dublată de expoziția online, iar în curând vor lua startul proiectele de artă în spațiul public în mai multe orașe din România.

Digitalul a deschis lumea în foarte multe domenii, mai ales în ultimii ani, iar conectivitatea a devenit un stil de viață, de lucru, de business. De ce am subestima rolul online-ului în arta contemporană? Chiar arta este locul cel mai propice îmbinării dintre inovație și creativitate, iar sensul acestor două noțiuni se poate suprapune. Expoziția creată în mediul online deschide accesul unor publicuri noi la arta contemporană și înlătură barierele de natură geografică, de limbă sau de cultură. Mai mult decât atât, astfel arătăm altor țări cu un peisaj al artei contemporane mult mai dezvoltat că și în România avem artă de calitate, artiști cu potențial, care, aflați la început de drum, au nevoie de sprijin pentru a se consacra internațional.” – Andrei Breahnă, președintele Asociației Culturale Eastwards Propectus, co-fondator Gaep și project manager Accelerator

Viewing room-ul Back to Where It All Began permite și păstrarea expoziției pe termen nelimitat în forma în care aceasta a arătat în spațiul fizic, prin arhivare online.

Lucrările nou produse pot fi vizionate pe site-ul accelerator-mentorat.ro, aici.

Programul Accelerator continuă, în perioada iunie-septembrie 2023, cu etapa arta în spațiul public. Detalii despre primele orașe care vor găzdui proiectele – în curând.

Sari la conținut