Arta în spații publice din România: o carte și expoziție de artă urbană

Save or Cancel ne invită să descoperim exemple remarcabile de artă urbană în a treia ediție a cărții Un-hidden Street Art in Romania și în expoziția Arta în spații publice din România.

Proiectul Arta în spații publice din România promovează arta ca actor în viața urbană și investighează regenerarea participativă a spațiului public ca spațiu cultural multi-disciplinar prin reinterpretări ale societății contemporane.

Noua ediție a cărții Un-hidden Street Art in Romania, tipărită cu sprijinul Ministerului Culturii, va fi distribuită gratuit în rețeaua Bibliotecii Metropolitane București.

Expoziția Arta în spații publice din România
Perioada: 20 – 31 Ianuarie 2022
Loc: Lente, strada Dionisie Lupu, nr. 78, București

Expoziția este compusă din 10 planșe, dispuse la exterior, vizibile din stradă, care prezintă hărți ale artei independente din spații publice din Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Târgu Jiu și România, și peste 20 de fotografii, lucrări de artă din spațiul public românesc, realizate de artiști precum Pisica Pătrată, Livi Po, Serebe, Sandi Bălășoiu, în cadrul proiectelor produse de Save or Cancel, și din 10 lucrări originale de Serebe, John Dot S, Pasr, iZZY iZVNE, Aeul, Nesk, Oh Boy, Krips, Homeboy LDJ și Livi Po, din colecția solicitantului, dispuse în interiorul sufrageriei urbane Lente.

“Arta în spații publice din România” este un proiect cultural Save or Cancel, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2022.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Lente

Arta-in-spatii-publice-din-Romania

Un clip cu lanarea online a cărții – o discuție cu Pisica Pătrată, Irlo Doidoi, Petre Fall, Andrei Racovițan și Cristina Popa – aici.

 

 

Sari la conținut