Geberit

Art In Progress – Coming Back to Our Senses

Între 18 martie și 9 aprilie va avea loc în Spațiul The Institute de la Combinatul Fondului Plastic, București, a doua ediție Art In Progress, o expoziție de artă tânără care aduce în exclusivitate în fața publicului conținut de dată recentă, realizat de artiști români tineri.

Expoziția din această primăvară se numește „Coming Back to Our Senses” și își propune o reconectare la noi, la simțurile noastre și la lumea exterioară, după o perioadă de amorțire și izolare generată de contextul pandemiei.

Art In Progress este un concept umbrelă pentru expoziții multidisciplinare, ce aduce împreună conținut artistic recent, creat în ultimii 5 ani, de către artiști emergenți din domenii diferite: de la pictură la sculptură, foto-video, grafică, artă textilă, fashion, ceramică, design și arhitectură. Art In Progress este un demers DIPLOMA și reprezintă o inițiativă prin care The Institute își propune să aducă mai aproape de publicul larg arta, creațiile și lucrările noii generații de creatori români, pe tot parcursul anului și prin formarea unei comunități reprezentative în acest sens.

Cu ocazia acestei ediții, a fost lansat în premieră un apel deschis pentru curatori, iar câștigătoarea, Iselin Huluba, își va transforma viziunea artistică în realitate, cu suportul The Institute și DIPLOMA.

 

Iselin Huluba

 

Este studentă la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, una dintre inițiatoarele spațiului artistic Știrbei47  și parte din comunitatea Laborator Artistic. Pe plan academic e interesată de relația dintre artă și politică, fiind în mod special atentă la estetica protestului și la proiectele artistice dezvoltate ca răspunsuri la crize umanitare.  La nivel curatorial însă, interesul ei principal este axat pe promovarea generației tinere de artiști. Încă din primul an de facultate, Iselin a deschis porțile atelierelor pentru a observa ce pun la cale ceilalți studenți.  Pe viitor, Iselin își dorește să urmeze un master în studii curatoriale și un doctorat pentru a-și extinde cercetările din perspectiva artei politice. În același timp, plănuiește să ia lumea la pas și să-și continue obiceiul de a face popasuri în atelierele artiștilor.

A fost selectată din peste 25 de aplicații primite de la studenți sau absolvenți ai facultăților cu profil vocațional-creativ din întreaga țară.

Sunt foarte entuziasmată pentru oportunitatea de a curatoria cea de-a doua ediție Art In Progress și că viziunea mea se va contura cu ajutorul echipei The Institute. Cred foarte mult în faptul că avem nevoie de mai multe contexte de expunere de calitate și de modalități prin care lucrările noii generații de oameni creativi de la noi să ajungă în atenția publicului larg. Art In Progress este cu siguranță o astfel de ocazie: atât o șansă pentru noii creatori, cât și un context excelent pentru public să se conecteze la vocile unor artiști emergenți extrem de talentați și aleși cu foarte mare atenție”, a explicat Iselin Huluba.

Expoziția Art In Progress – Coming Back to Our Senses face cunoștință publicului larg cu 5 artiști emergenți, din domenii diferite –  sculptură, fotografie și design: Matei Emanuel, Cătălin Velea, Diana Păun, Denise Lobonț și Maria Mandea.

Aceștia își vor prezenta lucrările într-o expoziție-concept, explorând teme actuale, legate de conectarea noastră la noi, la simțurile noastre și la lumea exterioară. Viziunea curatorială își propune ca, prin lucrările expuse, să ne facă mai atenți la nevoile noastre și la mediul înconjurător, după o perioadă de izolare și amorțire determinată de contextul pandemiei.

Prin proiectele și demersurile noastre, suntem și am fost dintotdeauna aproape de comunitățile creative: de la cei aflați la început de drum până la cei care și-au făcut deja un renume în domeniu. Mă bucur că putem face încă un pas înainte și că, prin Art In Progress, continuăm să oferim o voce, un cadru și o platformă generației tinere, artiștilor emergenți care au extrem de multe de spus și care vin cu o viziune puternică și proaspătă, ce merită privită, susținută și încurajată. Pe ei îi putem vedea la Combinatul Fondului Plastic, într-una dintre cele mai curajoase ediții Art In Progress by DIPLOMA”, a declarat Andrei Borțun, CEO The Institute.

Expoziția va putea fi vizitată gratuit între 18 martie și 09 aprilie la Spațiul The Institute, din Combinatul Fondului Plastic (Strada Băiculești 29, București), de marți până vineri între orele 16:00 și 20:00 și sâmbăta între 12:00 și 20:00, cu respectarea tuturor normelor de siguranță COVID-19 impuse de context și aflate în vigoare la momentul respectiv.

Un proiect: DIPLOMA & The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Susținut de: Art Property Development și Art Property City
Partener: Combinat.ro

 

ArtInProgress_template_2302222

Sari la conținut