Rockwool - fabricat in Romania

Apel pentru restaurea și punerea în valoare a Culei lui Costea din satul Frăsinet, Teleorman

Derivat din cuvântul turcesc kula, care înseamnă turn, cula este un tip de locuință fortificată din spațiul balcanic, cu volumetrie simplă, plan pătrat sau dreptunghiular, cu două sau trei nivele, având atât rol de locuire cât și de apărare și supraveghere. În țara noastră, culele sunt prezente cu precădere în Oltenia și vestul Munteniei.

Cula lui Costea din satul Frăsinet, județul Teleorman, e cea mai sudică dintre culele din România dar și una dintre cele mai încercate dintre câte s-au păstrat. Conform tradiției, a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, ca turn de observație și apărare, pentru boierul Costea Rondiris, ea trecând apoi, la începutul secolului al XIX-lea, odată cu moșia de la Frăsinet, în stăpânirea fraților Bâțcoveanu și suferind repetate modificări.

Astăzi, mica locuință fortificată se află în stare foarte proastă de conservare dar soarta i-ar putea fi schimbată datorită includerii în Programul Național de Restaurare.

Institutul Naţional al Patrimoniului a lansat procedura simplificată pentru achiziționarea de servicii de proiectare pentru lucrări de restaurare şi punere în valoare a monumentului istoric „Cula lui Costea”, sat Frăsinet, cod LMI TR-II-m-A-14340.

Se caută o echipă/e care să elaboreze studii şi investigaţii, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, proiectul pentru autorizarea lucrărilor de construire, proiectul de organizare a execuţiei lucrărilor, proiectul tehnic de execuţie şi detaliile de execuţie, implicit amenajare peisagistică, documentaţia as built, documentaţia privind urmărirea comportării în timp şi lucrarea de intervenţie şi asistenţă tehnică.

Termenul de depunere a ofertelor este 7 ianuarie 2020!

  • Conţinut: Servicii de proiectare ce presupun elaborare studii şi investigaţii, documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire, proiectului de organizare a execuţiei lucrărilor, proiectului tehnic de execuţie şi detaliilor de execuţie,implicit amenajare peisagistică, documentaţiei as built, documentaţiei privind urmărirea comportării în timp şi lucrării de intervenţie şi asistenţă tehnică pentru lucrări de restaurare şi punere în valoare a monumentului istoric „Cula lui Costea”,sat Frăsinet, comuna Frăsinet, judeţul Teleorman, cod LMI TR-II-m-A-14340.
  • Tipul procedurii: Procedura simplificată
  • Coduri CPV: 7CPV 71322000-1 Servicii de proiectare tehnică pentru construcţia de lucrări publice şi 71356200-0 Servicii de asistenţă tehnică
  • Termenul de depunere a ofertelor: 07.01.2020
  • Identificare pe platforma SICAP:SCN1059858/04.12.2019
  • Autoritate contractantă: Institutul Naţional al Patrimoniului, cu sediul în str. Ienăchiţă Văcărescu, nr. 16, Sector 4, Bucureşti.

patrimoniu.ro

Sari la conținut