Apel deschis pentru fotografii de artă urbană Street Art București

Street Art București invită orice persoană să participe la activarea cartierelor și la cartarea lucrărilor de artă din spații publice. Obiectivul apelului este identificarea unor noi lucrări și publicarea acestora pe harta intervențiilor artistice din spațiul public bucureștean. Fotografiile premiate vor fi incluse pe harta Street Art București și în cadrul expoziției-concluzie a proiectului.

Poți participa la acest apel deschis cu maximum trei fotografii, sub forma a trei înscrieri separate. Fotografiile înscrise în acest apel deschis vor avea ca subiect lucrări de artă din spațiul public bucureștean, care nu sunt deja incluse în harta Street Art București și vor răspunde cerințelor specifice apelului, așa cum sunt descrise în Regulamentul apelului. Fotografiile vor fi transmise în format digital, completând formularul de participare de mai jos, pe care îl regăsești și pe micro-site-ul proiectului feeder.ro/streetartbucuresti.

Perioada de înscriere în apelul deschis pentru fotografii de artă urbană Street Art București este 24 Septembrie – 1 Octombrie 2021, ora 23:59.

Regulament

Fotografia înscrisă în apel trebuie să ilustreze o lucrare de artă din spațiul public bucureștean, și să fie livrată în 2 variante:
o 1920 px x 1080 px, 72 dpi, RGB, max. 1 mb, optimizată pentru utilizare web;
o minim 21 x 15,6 cm, 300 dpi, CMYK, optimizată pentru tipar;

În plus, e solicitată o scurtă descriere a fotografiei, minim 10 cuvinte, maxim 40 de cuvinte.

Participarea la acest apel deschis nu implică nicio taxă.

Premii:
Locul 1:
• premiu în bani: 600 lei.
• promovare în cadrul acțiunilor programului cultural Street Art București.
Locul 2:
• premiu în bani: 500 lei.
• promovare în cadrul acțiunilor programului cultural Street Art București.
Locul 3:
• premiu în bani: 400 lei.
• promovare în cadrul acțiunilor programului cultural Street Art București

Descărcați regulamentul complet pentru a afla mai multe despre temă și pentru a te familiariza cu termenii și condițiile acestui apelului deschis.

Selecția fotografiilor premiate este realizată de către public, prin vot anonim online.

Calendar

  • 24 Septembrie – 1 Octombrie / perioadă de înscrieri
  • 2 – 6 Octombrie / perioadă de jurizare prin vot public online anonim
  • 7 Octombrie / anunț rezultate

Harta Street Art București

Vezi harta Street Art București pe micro-site-ul proiectului feeder.ro/streetartbucuresti.

Street Art București creează cinci intervenții artistice în spații publice din cartiere, împreună cu artiști apreciați, cum sunt Serebe și Pisica Pătrată, lansează două apeluri deschise pentru artiști și fotografi, oferă tururi gratuite, publică un album și o hartă de artă urbană, și prezintă concluziile proiectului într-o expoziție de de grup, în luna Octombrie, în București.

Toate activitățile și produsele programului Street Art București sunt gratuite.

Street Art București este un proiect cultural creat de Save or Cancel.

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Școala Gimnazială Specială Nr. 9, Centrul Național al Dansului București, The Institute

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Sari la conținut