Alături de Vintilă Mihăilescu. Concert caritabil la Ateneu

Luni, 15 iulie 2019, ora 19:00 @ Ateneul Român

Prietenii, muzicienii, artișii, admiratorii și studenții marelui antropolog și om de cultură Vintilă Mihăilescu vă invită să fim împreună în istorica sală a Ateneul Român, pentru a aduna fondurile necesare pentru operația și tratamentul care sporesc șansele de supraviețuire ale marelui nostru intelectual. Profesorul Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în septembrie 2018 cu Leucemie Acută Mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.

Vintila Mihăilescu: „Președinta Tribunalului din Besançon ne semnează niște acte juridice legate de transplant și, aflând că suntem români și nu avem asigurare franceză, ridică ochii spre noi și ne întreabă cu vădită compasiune de unde o să facem rost de toți acești bani.
– Avem deja un grup de peste 4000 de persoane care au donat și… – începe să-i explice fiul meu.
Doamna președintă se oprește brusc și face o pauză lungă:
– Toată admirația mea pentru această solidaritate! În Franța, așa ceva nu cred că ar mai fi posibil…
Nu am comentat, am reținut doar admirația, sinceră, a unei președinte de tribunal francez și v-o trimit mai departe tuturor, de aici, din Besançon. Eu nu mai am de mult cuvinte…” (5 iulie 2019)

Vintilă Mihăilescu este unul dintre cei mai iubiți și respectați profesori și autori din țara noastră, care a pregătit cu multă răbdare și dăruire numeroase generații de sociologi și antropologi, a susținut numeroase conferințe, a publicat cărți valoroase și a scris sute de articole pe teme actuale ale societății românești, oferind o analiză lucidă și necesară a realităților locale în context european. Vintilă Mihăilescu este un adevărat model pentru toți românii care vor să schimbe lucrurile în bine în lumea în care trăim, un mentor și un întelept de care avem toți nevoie.
Această seară specială a solidarității și a speranței va aduce în fața publicului generos mari și inimoși muzicieni, care ne vor bucura cu marele lor talent și pasiune pentru muzică – dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihaill, violonistul Gabriel Croitoru, deținătorul viorii Guarneri, care a aparținut lui George Enescu, soprana Oana Andra, prim solistă a Operei Naționale București și tenorul George Vîrban. Aceste nume sonore ale scenei muzicale românești vor aborda creații de geniu din repertoriul clasic universal.

Biletele pot fi procurate pe iaBilet.ro

Categorii Bilete:
Categoria 4 – Locuri în sală – 200 ron
Categoria 3 – Loje laterale – 500 ron
Categoria 2 – Loje centrale spate – 900 ron
Categoria 1 – Loje centrale – 2500 ron

Toate donațiile dvs. vor fi direcționate către Magicamp care gestionează fondurile necesare tratamentului domnului Vintilă Mihăilescu.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt Fundatia Calea Victoriei, The Institute, Filarmonica „George Enescu”, Monica Jitariuc, Ciprian Tudor și Bogdan Iancu.

Cumpărați bilete aici.

*Fb event

Dacă doriți, pur și simplu, să contribuiți, cu orice sumă, la campania de strângere de fonduri, o puteți face online aici

1