concert regal caritabil - top

Actopolis: geheimagentur. If it doesn’t work, make it bigger

Prezentare de geheimagentur, în cadrul proiectului Actopolis

geheimagentur (i.e. agenția secretă):

Un port pentru vase de croazieră alternative, un program de performance-art la bâlciul din Hamburg, Banca Neagră din Oberhausen – toate acestea sunt exemple de situații și instituții pe care geheimagentur le produce și care apar ca ficționale, reușind în același timp să treacă testul realității. Acțiunile realizate de geheimagentur trec granițele politicii simbolice către „plăcerea instantanee”: ele crează o versiune în miniatură a unei alte realități mai degrabă decât să confirme vechea lume prin gesturi critice. geheimagentur este o marcă independentă, un colectiv deschis precum și încercarea de a practica „arta de a fi mai mulți”.

Prezentarea geheimagentur a avut loc pe 11 aprilie 2016 @ tranzit.ro/București, în cadrul schimbului dintre orașele participante în proiectul Actopolis. geheimagentur sunt curatorii programului din Oberhausen și au fost pentru prima dată la București.

Actopolis aduce împreună artiști, urbaniști și activitiști din metropolele Europei de sud-est și din regiunea Ruhr, într-un laborator de producție comun. Problemele legate de viitorul vieții urbane nu mai pot fi privite doar la un nivel local. Actopolis este o chemare la acțiune și la co-producerea orașului, dincolo de granițele dintre discipline și națiuni sau de diferențele culturale.

Proiectul are loc în Atena, Belgrad, București, Ankara/Mardin, Oberhausen, Sarajevo și Zagreb.
Un proiect al Goethe-Institut și Urbane Künste Ruhr.
Direcția artistică: Angelika Fitz și Katja Aßmann.
Curatorii programului Actopolis București: Ștefan Ghenciulescu și Raluca Voinea.

actopolis.net
geheimagentur.net

Fb event

Sari la conținut