(a) Un patrimoniu pentru generații

Fiecare clădire emblematică ridicată în Bucureştiul ultimelor secole are povestea sa. O poveste care, odată cunoscută, dezvăluie valoarea reală a patrimoniului bucureştean.

În Bucureştiul de astăzi, cu un habitat „stresat” cu lucrări arhitecturale încropite grăbit şi, deseori, lipsite de discernământ, cultura arhitecturală este liantul semnificativ al gesturilor edificate responsabil.

Patrimoniul cultural bucureştean este o resursă comună şi un bun al tuturor, dorindu-se a fi păstrat pentru generaţiile viitoare, iar protejarea sa este o responsabilitate comună a noastră.

Este istorie, este memorie, este o parte din cei ce au fost, o parte din noi şi trebuie sa fie o parte din cei ce vor veni.

Clădiri, colţuri ascunse de cartier, povești şi amintiri, imagini ale locului în care se trăiește de sute de ani. Este istoria pe care am aflat-o de la cei dinaintea noastra şi trebuie să rămână istoria ce o vom povesti copiilor noştrii. Depinde doar de noi.

Împreună putem descoperi oraşul, împreună îl putem proteja, pentru noi. Pentru noi toţi.

Este casa ta, este oraşul nostru, ”Un patrimoniu pentru generații”

 

PRIMĂRIA SECTORULUI 1 isi doreşte astfel să tragă un semnal de alarmă şi să se implice in protejarea şi reabilitatea unor clădiri de o inestimabila valoare, clădiri aflate in patrimoniul cultural al Sectorului 1.

Campanie dezvoltată de Primaria Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1.

Skip to content