Asus ZenBook

A șasea ediție a competiției regionale „Premiile VELUX pentru arhitecți“ și-a desemnat câștigătorii

Lumina naturală este o componentă de bază în arhitectură când vine vorba de proiectarea unor clădiri sănătoase, razele soarelui constituind cei cinci factori-cheie pentru o stare de bine – lumină, energie, ventilație, aer curat și spațiu. Lumina naturală este, de mai bine de 77 de ani, filosofia după care se ghidează compania VELUX. Produse VELUX precum ferestrele de mansardă, tunelurile solare sau ferestrele pentru acoperiș terasă sunt soluții inovatoare de iluminat natural.

Premiile VELUX pentru arhitecți

Astfel, acum șase ani a apărut ideea competiției Premiile VELUX pentru arhitecți din regiunea Europa Centrala și de Est. O competiție care, an de an, adună în jurul său o comunitate puternică de arhitecți și designeri europeni ale căror proiecte înscrise, fie că sunt deja finalizate, sau doar în stadiul de idee, aduc în prim plan produsele de iluminat natural VELUX.

Pentru această ediție, arhitecți și designeri din Bulgaria, Bosnia și Herzegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia și Turcia și-au înscris proiectele la cele trei categorii: „Locuințe familiale”, „Clădiri publice și rezidențiale”, „Renovare”.

Câștigătorii ediției 2019

Marele premiu
Proiect: BS_257 – Guest Houses, Bulgaria


Autori: „HO_RA” – arh. Andrey Hodkevich, arh. Vladimir Rainovski
Proiectul poate fi studiat aici

 

Categoria „Clădiri publice și rezidențiale”
Proiect: Casa părinților, Bosnia și Herzegovina


Autor: arh. Emir Salkic
Proiectul poate fi studiat aici

 

Categoria „Locuințe familiale”
Proiect: Casa KK, Turcia

Autor: arh. Kerem Piker
Proiectul poate fi studiat aici

 

Categoria „Renovare”
Proiect: Gundulicev venac, Serbia

Autori: arh. Ela Nesic și Danilo Nedeljkovic
Proiectul poate fi studiat aici

Juriul

Juriul, format din reprezentanți ai țărilor mai sus menționate, a analizat 136 de proiecte înscrise în competiție, iar câștigătorii au fost anunțați la finalul lunii februarie, la Belgrad, în cadrul unei ceremonii oficiale.

Bulgaria – arh. Ivo Petrov / Ivo Petrov Architects /
România – arh. Șerban Țigănaș / dico si tiganas /
Bosnia și Herzegovina – arh. Vedina Babahmetovic / ENTASIS /
Macedonia de Nord – arh. Martin Panovski / RADiUs /
Serbia – arh. Vladimir Lovrić / ARCHISOLAR /
Muntenegru – arh. Filip Aleksic / FAADU /
Turcia – arch. Kerem Erdinoglu / ecarch /
Câștigătorul de anul trecut – / MODELART Architects /

Mai multe detalii aici.

 

Despre Grupul VELUX

De mai mult de 77 de ani, VELUX Group creează medii de viață mai bune de locuit pentru oamenii din întreaga lume, datorită luminii naturale și aerului proaspăt. Gama de produse cuprinde ferestre de mansardă și luminatoare modulare, rulouri decorative, produse de protecție solară și rolete exterioare, dar și soluții pentru locuințe inteligente. Aceste produse ajută la asigurarea unui climat interior sănătos și durabil, pentru muncă și învățare, pentru joc și relaxare. Lucrăm la nivel global prin companii de vânzări și producție în peste 40 de țări și cu aproximativ 11.000 de angajați din întreaga lume. VELUX Group este deținut de VKR Holding A / S, o societate cu răspundere limitată deținută integral de fundații non-profit, caritabile (VELUX FONDEN) și de familie. În 2017, VKR Holding a obținut venituri totale de 2,5 miliarde de euro, iar FUNDAȚIILE VELUX au donat 170 de milioane de euro ca subvenții caritabile. Pentru mai multe informații, vizitați velux.com.

1