concert regal caritabil - top

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

(a) Nida Acustic @ Hotel Courtyard by Marriott

Nida Acustic este o placă din gips-carton compusă dintr-un miez de ipsos ranforsat cu fibre de sticlă, având o coeziune îmbunătăţită a miezului la temperatură înaltă şi cu densitate ridicată. Faţa superioară a plăcii este de culoare albastră.

Unde se poate utiliza placa Nida Acustic?

NIDA Acustic este destinată în principal realizării sistemelor de compartimentare cu înalte performanţe de izolare acustică şi este recomandată pentru:

▶ pereţi, plafoane, placări ale pereţilor existenţi;

▶ în domeniul rezidenţial: este ideală pentru crearea unor spaţii liniştite şi sănătoase de locuit;

▶ în domeniul comercial: este ideală pentru construcţii unde liniştea sau izolarea reprezintă un strict necesar: spitale, hoteluri, birouri, săli de cinema, etc;

▶ în cazul renovărilor este ideală pentru îmbunătăţirea performanţei acustice a unor pereţi existenţi.

 

Randare perete Nida Acustic

 

Una din cele mai des întâlnite aplicaţii cu Nida Acustic, o reprezintă pereţii de separare intre camerele de hotel, tip Nida System S. Aceste compartimentări răspund unor cerinţe exigente de izolare acustică şi rezistenţa la foc.

La Hotelul Courtyard by Marriott din Bucureşti, partiţiile principale dintre camerele de cazare, dar şi cele dintre camere şi coridor s-au realizat cu sisteme performante acustic şi cu rezistență la foc, dedicate pentru astfel de aplicaţii.

Pereţii separativi NIDA System S sunt construiţi din două subsisteme independente, fiecare echipat cu structuri metalice, vata minerală şi placi din gips-carton. Aceste sisteme oferă un indice de izolare la zgomot aerian Rw > 60 dB. Faţă de orice alt sistem obişnuit de compartimentare (perete distributiv NIDA System D), păstrând aceeaşi dimensiune şi compoziţie, peretele separativ este mai performant cu cel puţin 5 dB, ceea ce îl face net superior.

 

C86A3393-HDR

 

Pe lângă acest plus, avantajul care îl scoate în evidenţă cel mai mult este acela că nu transmite vibraţii între suprafeţele pereţilor.

Chiar dacă sună complicat, fenomenul este relativ uşor de înţeles:  În cazul unui echipament electronic ataşat sau în contact cu o față a peretelui, sursa de zgomot care intră în contact cu peretele (de exemplu boxă audio, televizor…) produce vibraţii care reverberează în încăperile vecine. Folosind sistemul Siniat descris anterior acest zgomot se reduce considerabil.

 

C86A3720-HDR-Recovered

 

Placa Nida Acustic de la Siniat răspunde tuturor provocărilor din segmentul de izolare acustică şi reprezintă o alegere ideală atât pentru spaţiile noi cât şi cele existente.

Mai multe detalii pe www.siniat.ro

Sari la conținut