concert regal caritabil - top

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Archy Fest 2024. Arhitectura iese în stradă – și Zeppelin va fi acolo

4-6 oct @ Strada Edgar Quinet, București

Ne face mare plăcere să vă anunțăm o nouă ediție Archyfest.

Archyfest e un festival cultural, un party, și un eveniment civic.

Edgar Quinet, marea parcare dintre UAUIM și Universitate va fi plină de arhitectură și oameni în acest week-end.

Evenimentul este organizat de către Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, prin Asociația Barză Viezure Mânz și Facultatea de Arhitectură de Interior și în parteneriat cu ARCUB. Scopul principal estre ca locuitorii Bucureștiului să se întâlnească cu profesioniștii orașului, să discute cu ei despre spații publice, patrimoniu sau orice altceva.

Vor fi expoziții, instalații, ateliere creative pe teme cum ar fi restaurarea, ceramica, bijuteria, aranjamente florale. Programul include și activități dedicate copiilor (va fi și De-a Arhitectura pe acolo), discuții, dezbateri.

Fiecare seară a festivalului se încheie cu un spectacol artistic, iar unul dintre cele mai așteptate momente este Silent Shadows – un show audio-vizual de 45 de minute, semnat de Tom Brandus, care combină muzica electronică (Ambiental, Dubstep, DnB, Psy & Trance) cu elemente orchestrale și corale. Cei doi performeri adaugă intervenții live (didgeridoo, voce, percuție), în timp ce grafica laser spectaculoasă și luminile sincronizate transformă strada Edgar Quinet într-un spațiu imersiv. Spectacolul oferă o poveste vizuală și sonoră despre evoluția umană și riscurile dezvoltării tehnologice.

Evident, accesul este liber. Că doar vorbim despre spațiul public și nu despre acapararea lui.

Zeppelin va fi prezent în micul spațiu vitrat din porticul UAUIM. Vom vinde cărți și reviste la preturi speciale – și încă și mai speciale pentru studenții la arhitectură și arte. Să aveți la voi legitimații cu ele.

Printre expozițiile de pe stradă, va fi și una numită „Fragmentarium” – despre o explorare și intervenții în satul Siliștea Snagovului, realizate în 2023 de către studenții de an doi (pe atunci) de la atelierul îndrumat de către Ștefan Ghenciulescu, Mihnea Simiraș și Tudor Elian.

 

 

www.archyfest.com / Fb.com/ArchyFest

Fb event

Archy Fest este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului București 565. Conexiuni urbane – 2024.

Sari la conținut