În ciuda crizei financiare, anul trecut Grupul VELUX a investit aproape un sfert de miliard de euro în doua dintre cele mai ambitioase proiecte ale sale, ambele cu accent pe eficienta energetica, lumina si ventilatia naturala – deci pe climatul interior, proiecte care au implicat cele mai mari investitii ale Grupului în existenta sa de 7 decenii.
Primul proiect anunta lansarea Noii Generatii de ferestre de mansarda iar al doilea propune un concept nou de produse destinate cladirilor publice si comerciale, Luminatoarele Modulare VELUX. Proiectele însumeaza investitii de 225 milioane de euro, efort care-a necesitat o restructurare a investitiilor în alte domenii, obiectivele privind reducerea emisiilor de C02 cu pâna la 20% pâna la sfârsitul anului nefiind îndeplinite în totalitate: potrivit Raportului de Responsabilitate Sociala al Grupului VELUX pe anul 2012, reducerea a fost de 13% comparativ cu anul de referinta 2007.
“În ciuda amânarii investitiilor, ne mentinem scopul ambitios ca pâna în 2020 sa reducem pâna la jumatate emisiile de C02, comparativ cu cele din anul 2007. Noile echipamente din productie în care am investit sunt mult mai prietenoase mediului. Acest fapt este un indicator bun ca emisiile vor scadea. Ne vom reface planurile cu privire la reducerea emisiilor de C02. Deci, suntem încrezatori ca ne vom îndeplinii obiectivul,” declara Directorul Grupului, David P. Meyer.
Începând din 2009, când a fost implementata strategia Grupului VELUX cu privire la clima, acesta a investit 12 milioane de euro pentru reducerea emisiilor de C02. În viitorul apropiat, investitiile vor fi recalibrate pentru atingerea obiectivului stabilit pentru 2020.
“Lumea se confrunta cu provocari descurajatoare legate de încalzirea globala, iar aceasta este si provocarea noastra. Suntem Companie Model, o companie folositoare societatii, si – în cele din urma – folositoare planetei. Iar toate produsele noastre trebuie sa ajute la crearea locuintelor atractive, cu un consum redus energetic, ceea ce poate constitui o solutie la aceasta problema”, apreciaza Jørgen Tang-Jensen, CEO al Grupului VELUX.
Mai multe detalii privind Raportul de Responsabilitate a Grupului VELUX pentru 2012 puteti citi la adresa http://cr2012.velux.com
VELUX este o companie daneza înfiintata pornind de la viziunea fondatorului, Villum Kann Rasmussen, de a asigura lumina naturala, aer proaspat si calitate vietii oamenilor.
În prezent, aceste trei beneficii se regasesc în milioane de case din întreaga lume.
Numele VELUX deriva din doua cuvinte, VEntilatio si LUX (termenul latin pentru lumina), fiind marca înregistrata înca din anul 1942. Astazi, dupa mai bine de 70 de ani de la instalarea primei ferestre de mansarda într-o scoala din Danemarca, desi viziunea VELUX a evoluat, valorile au ramas aceleasi. Înca de la început, VELUX si-a propus sa fie o companie model, care fabrica produse folositoare oamenilor si care îsi trateaza clientii si furnizorii într-un mod exemplar.
Produsele inventate si dezvoltate în sapte decenii contribuie la îmbunatatirea climatului interior al spatiilor de locuit, aducând lumina naturala si aerul proaspat în interiorul mansardei. La nivel de grup, VELUX a dezvoltat propria viziune despre locuintele sustenabile – cunoscuta sub denumirea de Casa Activa – ce presupune construirea de cladiri care produc mai multa energie decât consuma, asigurând în acelasi timp un mediu mai sanatos, mai curat si mai sigur.
Prezent în România de 15 ani, VELUX propune cea mai vasta gama de ferestre de mansarda, potrivite atât acoperisurilor înclinate cât si celor terasa, jaluzele, rulouri interioare si parasolare, panouri solare termice, produse de instalare si izolare termica, dispozitive de comanda si control. Produsele VELUX disponibile în România sunt utile pentru orice fel de proiect de constructii, cladiri noi sau renovate, publice sau private, si sunt comercializate exclusiv prin reteaua nationala de distribuitori specializati în domeniul materialelor de constructii.
Mai multe informatii la www.velux.ro