Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Oportunitate de rezidente pentru artisti. Future is creActiv | EMERGING TOWARDS (FUTURE).

WASP Studios în parteneriat cu FUNDAȚIA FIKSDAL DANS STIFTELSE din Oslo și arhitect Cristian Ștefănescu (a-works) oferă o oportunitate de rezidente pentru artistii care vor sa exploreze domenii precum arta arhitectura ecologie în cadrul proiectului EMERGING TOWARDS (FUTURE).

Durata rezidenței este de șase săptămâni și va avea loc în București în cadrul spațiului WASP – Working Art Space and Production. Participanții sunt invitați să facă o propunere de proiect, pornind de la ideea: arta ca vehicul pentru arhitectură și ecologie.

Un criteriu adițional pentru proiecte este integrarea unui element participativ, care să implice comunitatea în procesul de creare artistică și să promoveze schimbul cultural și social.

Propunerile se vor trimite alături de un CV și de un portofoliu la contact@waspmagazine.com, cu subiectul email-ului: EMERGING TOWARDS (FUTURE). Deadline: 14 iulie 2023.

Rezidența este deschisă tuturor artiștilor care cunosc limba engleză și activează în mediul artistic contemporan. În urma evaluării propunerilor, artiștii selectați vor beneficia de onorarii, costuri de echipament, personal tehnic, spațiu de lucru și sprijin pe întregul proces al producției din partea curatorului.

EMERGING TOWARDS (FUTURE) punctează barierele care stau în calea accesului la cultură, investind prin activitățile propuse în capitalul uman și în potențialul acestora ca generator de produse inovatoare, prin dezvoltarea infrastructurii artelor contemporane și antreprenoriatului cultural, prin transfer de cunoștințe și schimburi bilaterale.
Mai multe informații puteți afla pe site-ul proiectului: emergingtowards-future.com

Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

România participă la Simpozionul Internațional de Dans Contemporan din Franța

România este reprezentată la simpozionul internațional organizat de Universitatea de Arte din Philadelphia și găzduit de ICI-CNN din Montpellier. În perioada 10 – 13 iulie, 50 de artiști și cercetători se reunesc pentru a dezbate și prezenta abordări inovatoare ale dansului contemporan.

 

Intimate Choreographies -Rencontre Internationale (2)

 

Asociația 4Culture, reprezentată de Andreea Căpitănescu și Marius Gheorghe, prin programul Cantemir 2023 dezvoltat de Institutul Cultural Român, participă la simpozionul – intitulat „Critical Bodies: borders|ACCESS|care” cu scopul de a reprezenta România și de a atrage potențiale colaborări și manifestări culturale. În această perioadă, Andreea Căpitănescu și Marius Gheorghe participă la conferințe, workshop-uri și discuții panel ce vor rezulta într-un studiu documentar de modele și practici în artele spectacolului.

Simpozionul își propune să lărgească viziunea participării culturale: „Frontierele geopolitice sunt cruciale în lumea noastră și reprezintă limite materiale și politice stricte pe care multe corpuri le încalcă pentru supraviețuire. Alte granițe, deși mai puțin materiale, ne modelează viețile și acțiunile. Granițe estetice și formațiuni ale artei. Diferențele sociale. Cartierele orașului. Discipline academice. Categoriile conceptuale. Un sentiment sâcâitor de apartenență sau de a nu face parte din… Senzație de conformare sau un sentiment ciudat. Mișcările noastre formează și extind continuu limitele granițelor, modelându-le și deformându-le, răsucindu-le liniile, estompând forma.” Thomas F. DeFrantz & Isabel Ginot

„Critical Bodies: borders|ACCESS|care” abordează diferite tendințe, practici și tematici în sfera spectacolului și a artelor performative, iar participarea asociației 4Culture demonstrează că domeniul cultural și expresia artistică contemporană ne poate conecta la un discurs și la o dinamică internațională, culturală, civică și economică.

Intimate Choreographies – Rencontre Internationale, o producție românească într-o dinamică globală

Această activitate este o parte integrantă din proiectul Intimate Choreographies – Rencontre Internationale, dezvoltat de Asociația 4Culture. Proiectul pornește de la nevoia de a plasa activitatea coregrafică și performativă românească la scară internațională și de a oferi o vizibilitate reprezentărilor culturale românești. În luna septembrie, Asociația 4Culture o să participe cu spectacole în premieră în cadrul festivalului Magdalena din Montpellier cu sprijinul partenerului ICI-CCN Montpellier și rețeaua de cooperare europeană Life Long Burning.

Acest proiect este cofinanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional.

Sari la conținut