Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

One Night Gallery redeschide Hotelul Intim din Constanța și îl transformă într-o galerie temporară de new media art

One Night Gallery redeschide publicului Hotelul Intim din Constanța, sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 21:00.

Inaugurat în 1909, Hotelul Intim a fost proiectat de arhitectul Daniel Renard, cel care a realizat și celebrul Cazino din Constanța. De-a lungul timpului, hotelul a fost gazda a numeroase banchete regale, cercuri literare și întâlniri politice. După expoziție, clădirea va intra într-un proces de reconsolidare.

 

_MG_3383-HDR-Edit copy

 

Nota redacției:

Edificiul de pe strada Nicolae Titulescu nr. 9 din peninsula Constanţei  a fost construit pe locul fostului Hotel d’Angleterre unde, în 1882, pentru 10 zile, a fost găzduit și Mihai Eminescu, într-o mansardă, de unde i-a trimis Veronicăi Micle 3 scrisori; o reproducem pe prima:

Draga mea Veronică,

Iartă-mă că nu ți-am scris de atâta timp, dar am întârziat la Giurgiu, la Costinescu, unde am scăpat o dată vaporul, care nu pleacă decât de trei ori pe săptămână, și am venit aci, unde poșta nu pleacă în toate zilele. Am venit ieri și am făcut deja două băi de mare, cari promit a-mi face mult bine, deși pe-aici e frig încă și apa mării nu e destul de caldă pentru băi. De-aceea sunt unul din cei dentâi sosiți aci pentru băi și nimeni nu se scaldă încă afară de mine. N-o să stau aci decât vro zece zile și apoi iar mă-ntorc la București.

O să mă-ntrebi ce efect mi-a făcut marea, pe care-o văz pentru-ntâia oară? Efectul unei nemărginiri pururea mișcate. Dar, abia de două zile aici, n-am văzut-o în toate fețele — căci ea e schimbăcioasă la coloare și în mișcări, de unde unii autori o și compară cu femeia.

Constanța sau Chiustenge este un mic orășel, dar îndestul de frumos. Nu are a face deloc cu Rusciucul. Casele au oarecare eleganță în clădirea lor, căci piatra e ieftină aci și clădirile sunt din piatră patrată, iar primăria, de când stăpânesc românii și există un consiliu comunal, a făcut foarte mult pentru orânduiala și înfrumusețarea orașului. O terasă pe țărmul înalt dă o frumoasă priveliște pe toată întinderea mării și, când luna e deasupra apei, ea aruncă un plein de lucire slabă, care plutește pe-o parte a apei. Restul rămâne în întunerec, și noaptea marea își merită numele ei de neagră.

Viața e cam scumpă aci, dar nu atât de exagerat de scumpă precum mi se descria, mai ales de când s-au deschis câteva oteluri. La anul să știi că venim amândoi aci, căci băile de mare întăresc și grăbesc bătăile inimei. Cu toate că omul pare a întineri de ele, privirea mării liniștește, mai ales sufletele furtunoase.

Șed într-o mansardă și privirea mi-e deschisă din două părți asupra mării, pe care aș vrea sa plutesc cu tine. Dar aceasta nefiind cu putință, te sărut cu dulce, draga mea Veronică, și rămân

al tău
Eminescu

Adresa mea:
Chiustenge (Constanța)
Hotel d’Angleterre

În cadrul One Night Gallery, pe 30 iulie, clădirea se va transforma într-o galerie de new media art, un spațiu al explorării, jocului și interacțiunii, datorită instalațiilor de artă create de artiștii acestei ediții, Les Ateliers Nomad. Printre acestea se numără:
• Show de video mapping interactiv pe fațada clădirii și un live performance, care va îmbina dansul contemporan și new media art, prezentate de George.Inovație BCR
• VR journey, o experiență de realitate virtuală
• DJ hotspot și Interactive Lightroom, un spectacol coregrafiat de lumini, amplificate de glo
• Smoke Projection Tensions: o instalație de lumini și fum, cu proiecții volumetrice
• Frames: tablouri ce prind viață prin animații 3D, prezentate de ABSOLUT. Partener tehnic: Epson România.

Accesul la expoziție se va face în grupuri de 80 de persoane. Vizitatorii vor putea interacționa cu instalațiile expuse, care se desfășoară pe cele trei etaje, putând să exploreze întreaga clădire timp de 15 minute.

În timp ce așteaptă să intre sau după parcurgerea expoziției, publicul este invitat în zona de socializare din grădina hotelului, unde se vor putea bucura de show-ul de video mapping de pe fațada clădirii, DJ hotspot și VR journey.

 

_MG_3437-HDR-Edit copy

 

Aceasta este cea de-a doua ediție One Night Gallery din 2022, prima având loc în București, pe 18 iunie.
Cu ocazia ediției din București, One Night Gallery a redeschis publicului Casa Braikoff, o superbă clădire beaux-arts de lângă Ateneul Român.

Pentru a le oferi celor peste 2000 de vizitatori un spațiu din care să admire show-ul de video mapping de pe fațada clădirii, dar și un loc de relaxare și socializare, One Night Gallery a transformat, în premieră, parcarea din laterala Ateneului Român într-o piațetă deschisă publicului.

Tot din piațeta temporară, publicul a admirat și momentul de dans contemporan al artistei Maria Mora, proiectat live pe clădire, moment care va putea fi urmărit și de publicul din Constanța.

One Night Gallery Love Les Ateliers Nomad este posibil datorită partenerilor care susțin scena de new media art.

Expoziția este prezentată de george.Inovație BCR, amplificată de glo și cu sprijinul Absolut.

Mulțumiri pentru găzduire: DGN Romag
Noua identitate vizuală: Carre Noir, parte din Publicis Group
Partener tehnici: 360 Revolution și Epson România

Fotografii realizate de Ana Dumitru ( @anadumitru_ )

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România, care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc și susține tinerii artiști români. One Night Gallery este o punte între artist și public, provocându-i pe artiști să folosească noi instrumente de storytelling digital și să creeze proiecte care integrează realitatea virtuală, realitatea augmentată, video mapping, inteligență artificială, animație, sound design și instalații interactive.

Sari la conținut