Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

ki50saga – saga celui mai longeviv grup artistic experimental din România

Marți, 5 iulie, în Timișoara, va avea loc deschiderea simultană a expozițiilor ki50saga – la MV sci-art center, și This is where I post from – la META Spațiu, ambele pe Bd. Mihai Viteazu nr. 1.

KI50SAGA
kinema ikon
5.07.2022 – 01.08.2022 @ MV sci-art center (Bd. Mihai Viteazu nr. 1, TM)

Saga celui mai longeviv grup artistic experimental din România kinema ikon poate fi urmărită, de la 5 iulie până în 1 august la centrul de știință și artă MV sci-art. Cataloagele realizate de ki, precum și albumul aniversar a 50 de ani de existență vor putea fi consultate pe toată perioada desfășurării evenimentului.

Cei peste 50 de ani de activitate ai colectivului, înființat de George Săbău în 1970 și condus astăzi de reVoltaire, însumează sute de evenimente artistice, o reprezentare a României la Bienala de la Veneția (2003), zeci de filme și producții experimentale și cataloage anuale publicate începând cu 2012.

Organizator: META Spațiu
Partener strategic: Universitatea Politehnica Timișoara
Finanțator: AFCN (Administrația Fondului Cultural Național)
Parteneri: kinema ikon, Revista Arta, Revista ZEPPELIN, feeder.ro, Facultatea de Arte și Design din cadrul UVT

MV sci-art este un centru de artă contemporană și știință fondat de META Spațiu și Universitatea Politehnica din Timișoara, cu scopul de a genera colaborări transdisciplinare, dialog și proiecte intersecționale între diversii arii de expertiză și interes.

*Fb event

 

În paralel, la aceeași adresă sunteți invitați la deschiderea expoziției This is where I post from

5.07.2022 – 30.07.2022 @ galeria de artă contemporană META Spațiu (Bd. Mihai Viteazu nr. 1, TM)

Artiști:
Tudor Ciurescu, Megan Dominescu, Marta Mattioli, Radu Pandele, Datejuice

 

this is where i post from -ev

„Arta este un mesager criptic, dar memele despre artă sunt aici să ne dea jos vălul de pe ochi.
Memele sunt într-adevăr mici ferestre către lume, spre zeitgeist și către imensitatea potențialului uman. Mema în sine este mesajul, iar mesajul nu a fost niciodată transmis atât de puternic și cu atâta intensitate de atât de mulți oameni din întreaga lume simultan.

Memele sunt, de asemenea, un lucru important în lumea artei – este uimitor cum ele accelerează și facilitează conversația și ne fac să vrem să atingem iarba împreună, știind că nu suntem singuri cu problemele noastre. Ceva ce orice recenzie de artă specializată nu poate să facă.

Înainte de cultura internetului, lumea artei aparținea muzeelor și oamenilor bogați. E în mare parte la fel și astăzi, cu excepția faptului că noi, oamenii din spectrul larg al artei, putem avea acces imediat la lumea egocentrică a galeriilor blue chip, a colecționarilor de artă și a evenimentelor private de artă prin meme pe rețelele sociale. Aceste informații sunt foarte utile, deoarece cu cât știm mai multe, cu atât realizăm mai mult că nu știm mai nimic despre oamenii care conduc industria de artă de lux, acești CEOs ai lumii artei si asociații lor.

Și apoi, când terminăm disertația lol, există un întreg capitol despre DALL-E 2, noul nostru zeu al software-ului. Și apoi veți vedea o parte din arta mea, atât digitală, cât și fizică, artă care este foarte influențată de formatele de meme și de imagistica și limitările rețelelor sociale curente.

De asemenea, există o mică colecție de artă fizică, realizată de câțiva dintre artiștii și prietenii mei români preferați. Aceste piese ar putea fi la fel de ușor artă digitală, dar fizicalitatea lor le face mai „artă”, la fel cum comunicarea în persoană ne face mai „oameni”.
Dar nu vă spun mai multe, nu vreau să vă stric supriza, ar trebui să veniți să vedeți ” (Datejuice)

*Fb event

META Spațiu (activă din 2016) dezvoltă proiecte de artă contemporană ce sprijină și prezintă lucrările unor artiștil români și internaționali, cu intenția de a oferi o perspectivă pătrunzătoare asupra scenei artistice din Europa Centrală și de Est. Până în anul 2022, când s-a mutat într-un spațiu propriu, META Spațiu a operat ca un spațiu de artă eteric, ,,parazitând” alte spații – muzee, galerii, spații publice – cu scopul de a dezvolta colaborări, pe termen mediu și lung, cu alte entități artistice și de a contribui activ la promovarea artei și artiștilor contemporani în diverse contexte.

 

metacontemporary.ro

Sari la conținut