Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Timișoara caută 7 curatori și experți pentru Echipa Curatorială Timișoara 2023

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a lansat apelul internațional de candidaturi pentru formarea Echipei Curatoriale care va fi responsabilă de coerența artistică și coordonarea strategică a Programului Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Apelul se adresează curatorilor și experților din România și din afara țării, cu experiență solidă și dovedită în proiecte culturale de mare anvergură. Termen limită pentru aplicații: 21 octombrie 2021.

În 2023, alături de Elefsina (Grecia) și Veszprém (Ungaria), Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, împărtășind aspirațiile și valorile sale cu Europa și cu lumea de astăzi.

O echipă coerentă și complementară de profesioniști

În acest context, apelul se adresează profesioniștilor din domeniul culturii, cu experiență de minimum 5 ani în conceperea și implementarea de programe și proiecte culturale naționale și internaționale de mare anvergură. Echipa Curatorială Timișoara 2023 va fi formată din 7 membri: 3 curatori și 4 experți.

Cei 3 curatori din cadrul echipei se vor îngriji de cele 3 Teritorii descrise în dosarul de candidatură al Timișoarei, „Luminează orașul prin tine!”: Oameni, Locuri și Conexiuni. Curatorii trebuie să aibă experiență relevantă în abordarea de teme și concepte precum: memorii personale și colective, provocări personale și interumane în era digitală, stereotipuri, discriminare, democratizarea spațiului comun, cetățenie activă în cartiere și la periferie, planificare urbană participativă, sustenabilitatea mediului, revitalizarea patrimoniului industrial, valorificarea cartierelor istorice și a patrimoniului lor intangibil, migrație, dialog intercultural, conexiuni peste teritorii și granițe naționale.

La rândul lor, cei 4 experți vor aduce în echipă experiența lor în managementul producției de evenimente culturale de amploare; în elaborarea și implementarea cu succes de strategii de comunicare și marketing pentru proiecte și evenimente culturale naționale și internaționale; în elaborarea și implementarea de strategii de dezvoltare a publicului, incluzând dezvoltarea de metode și instrumente inovative de educație și mediere culturală; în facilitarea de relații comunitare și incluziune socială, accesibilizare și participare la cultură, atragere și implicare a grupurilor marginalizate și vulnerabile în activitățile culturale.

Procesul de candidatură și selecție

Profesioniștii interesați sunt invitați să își depună candidaturile până la data de 21 octombrie 2021, pe website-ul Centrului de Proiecte Timișoara, la această adresă.

Aplicanții vor trebui să prezinte portofolii relevante pentru pozițiile pentru care candidează. Acestea vor evidenția pregătirea lor profesională și vor detalia anvergura proiectelor în care s-au implicat și contribuția proprie la impactul acestora. Sunt importante conexiunile la rețele locale și internaționale relevante pentru „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, la fel și buna cunoaștere a scenei culturale locale, a dosarului de candidatură al Timișoarei și a acțiunii „Capitale Europene ale Culturii” a Uniunii Europene.

Selecția membrilor Echipei Curatoriale Timișoara 2023 va fi făcută de o comisie formată din experți cu experiență vastă și prestigiu profesional în domeniul pozițiilor pentru care se organizează selecția. Într-o primă etapă, comisia de selecție va evalua aplicațiile online, urmând interviuri individuale cu candidații preselectați.

Mai multe detalii puteți solicita la adresa de e-mail centruldeproiecte@primariatm.ro

 

*Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara este un serviciu public de interes local al Municipiului Timișoara, cu personalitate juridicã, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Timișoara, fiind finanțat din subvenții de la bugetul local al Municipiului Timișoara și venituri proprii, precum și din sponsorizări sau donații, în condițiile legii.

Sari la conținut