Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Pactul ecologic european vs. Schimbările climatice

2019 a fost al doilea cel mai cald an de când se fac măsurători meteorologice. Cu toate acestea, Statele Unite au început retragerea formală din Acordul Climatic de la Paris, îngropând practic posibilitatea unui acord global cu privire la încălzirea atmosferei. Rămasă singură, Uniunea Europeană a propus un plan european de luptă împotriva schimbărilor climatice.

În decembrie 2019, Comisia Europeană a lansat un plan revoluționar, The European Green Deal / Pactul ecologic european, cel mai ambițios pachet de măsuri ecologice, care propune transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050 – cea mai mare provocare și oportunitate a epocii noastre, care ar trebui să le permită cetățenilor și întreprinderilor din Europa să beneficieze de tranziția către o economie verde și durabilă.

Măsurile sunt însoțite de o foaie de parcurs inițială a principalelor politici și variază de la reducerea ambițioasă a emisiilor și investițiile în cercetarea și inovarea de vârf până la conservarea mediului natural al Europei.

Susținut de investiții în tehnologii ecologice, soluții durabile și noi întreprinderi, Pactul ecologic poate fi o nouă strategie de creștere a economică a UE. Succesul său depinde în mare măsură de implicarea și angajamentul publicului și al tuturor părților implicate.

Mai presus de toate, Pactul ecologic european stabilește o cale de tranziție justă și echitabilă din punct de vedere social. El este conceput în așa fel încât marea transformare care ne așteaptă să nu lase în urmă pe nimeni – niciun om, nicio regiune.

Dezbatere

Miercuri, 29 ianuarie 2020, de la ora 19:00, la Institutul Goethe – Calea Dorobanți nr. 32, București

Despre ce prevede „Pactul Verde” european, dacă aceste măsuri sunt suficiente, cum va afecta acest acord România, ce impact are încălzirea globală asupra migrației și asupra resurselor vom discuta cu Batyr Sapbiyev, protection officer UNHCR, Vlad Cătună, coordonator de campanii Greenpeace, Alexandru Mustață, coordonator campanii Bankwatch Romani și, speră organizatorii, cu un reprezentant al Ministerului Mediului. Dezbaterea va fi moderată de Raluca Fișer, președinte Green Revolution.

Discutia va fi in limba engleză.
Eveniment organizat de Frontline Club București și Goethe-Institut Bucuresti

*Fb event

foto credit: pakkeoz.com

Sari la conținut