Programul Național de Restaurare: focus calitate arhitecturală

20 noiembrie 2019, 17:30 – 19:30 @ Muzeul Etnografic al Transilvaniei– Str. Memorandumului nr. 21, Cluj-Napoca

Avem un instrument național pentru finanțarea restaurării monumentelor din România și zeci de întrebări care circulă în mediile specializate, fără a-și găsi foarte ușor răspunsul.

Ce înseamnă Programul Național de Restaurare*, care sunt prioritățile de astăzi ale acestui program și ce aduce nou acesta în termeni de principii, reguli de funcționare și de rezultate avute în vedere?

Arh. Ștefan Bâlici – Director Institutul Național al Patrimoniului – pune în discuție detaliile mai puțin cunoscute ale PNR 2019, noua paradigmă în care acest program funcționează și impactul pe care l-ar putea avea, în proiectele de restaurare, cele câteva noi criterii de calitate arhitecturală devenite obligatorii în PNR.

Institutul Național al Patrimoniului vă invită să lămurim împreună ce putem face acum, prin PNR, pentru viitorul restaurării monumentelor din România.

Evenimentul are loc în cadrul Bienalei de Arhitectură Transilvania (7- 24 noiembrie 2019 @ Ckuj-Napoca, Alba Iulia, Baia Mare, Oradea, Satu-Mare)

Fb event

*Conform HG 593/2011 Institutul Național al Patrimoniului elaborează, potrivit strategiei Ministerului Culturii, și supune spre aprobare acestuia Programul Național de Restaurare a Monumentelor Istorice [PNR] și asigură atribuirea contractelor de proiectare și execuție a lucrărilor de restaurare, conservare, protecție și punere în valoare a obiectivelor cuprinse în acesta.

Sari la conținut