Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Building Education Bucharest International Forum 2016

Capitala României găzduiește pe 3 martie, începând cu ora 09:00, la Athénée Palace Hilton Bucharest Hotel, Sala Le Diplomate, forumul internațional pentru calitatea spațiului educațional.

Building Education Bucharest International Forum 2016 va reuni peste 250 de invitați din 11 țări, specialiști în educație, lideri, manageri și investitori din domeniu, reprezentanți ai mediului privat și instituțional, arhitecți, furnizori de soluții și de tehnologii, care vor aborda calitatea spațiului educațional și modul în care aceasta influențează calitatea actului educațional.

Directori de grădinițe, școli, licee și colegii naționale, inspectori școlari generali, decani ai facultăților de arhitectură, rectori și prorectori ai principalelor universități din România vor lua parte la cele 5 sesiuni plenare al forumului și la dezbaterea finală realizată în parteneriat cu TVR 1, la care sunt invitați profesioniști și responsabili din educație și din arhitectură. La dezbaterea „Parteneriat pentru educație” a confirmat prezența Consilierul Prezidențial pe Educație, Ligia Deca, și sunt așteptați reprezentanți ai guvernului.

Prima sesiune a forumului este despre dialogul dintre profesiile educației și cele ale construirii spațiului, avându-i ca invitați speciali pe Dr. Wendy Pullan, directorul Departamentului de Arhitectură al Universității Cambridge, din Marea Britanie și pe arhitectul David Green, șef al departamentului pentru învățământ superior al cunoscutei firme americane de arhitectură, Perkins+Will, înființată în 1935 și cu un portofoliu impresionant de proiecte din domeniul educației. În aceeași sesiune, Phil Baty, editorul Times Higher Education Rankings, Clasamentul Mondial al Instituţiilor de Învățământ Superior, va vorbi și despre rolul spațiului educațional în reputația universităților.

Sesiunea a doua prezintă viziunile birourilor internaționale de arhitectură asupra spațiului educațional. Reprezentații unor firme cunoscute de arhitectură precum Zaha Hadid Architects sau UN Studio vor conferenția în cadrul sesiunii „Building Education”. Jan Schellhof, de la UN Studio, va vorbi despre campusurile educaționale ca mici orașe creative.

Sesiunea a treia este dedicată liderilor școlilor internaționale. Dintre vorbitori: Dr. Robert Brindley, Directorul Școlii Americane, Joanne Puddy-Wells, Directorul Școlii Britanice din București și Simona Baciu, Președinte și Fondator Transylvania College din Cluj-Napoca.

Sesiunea a patra prezintă 4 studii inedite de caz și colaborări de succes dintre clienți/beneficiari și arhitecți pentru construcția de școli. Vor fi prezentate exemple din Finlanda, Rusia, Marea Britanie și România. Echipa din Finlanda, alcătuită de directorul școlii, Hanna Sarakorpi și arhitectul școlii, Väinö Nikkilä, va prezenta Saunalahti School sau „Școala Viitorului”, cum a numit-o mass-media internațională. O altă echipă formată din Mark Sartan, coordonatorul proiectului din Rusia și arhitectul danez Carsten Primdahl, va prezenta „Smart School”, un campus școlar de 20 de hectare, pentru 1040 de elevi, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, proiect care a câștigat la finalul anului 2015 concursul internațional de arhitectură lansat de Rusia. Echipa din Marea Britanie: Helen Dorfman, directorul, și Lukas Ochendal, arhitectul școlii, vor prezenta Școala Burntwood, desemnată de Royal Institute of British Architects clădirea anului 2015 în Marea Britanie.

Alături de invitații din educație și din arhitectură, partenerii Building Education Bucharest International Forum 2016 vor prezenta soluții pentru calitatea spațiului și a actului educațional: Viorel Niculae, de la Menatwork, Lucian Căprărin, de la Saint-Gobain și Ela Moraru, de la Google România.

“Care este viziunea și care sunt proiectele sustenabile care conduc spre educația de care avem nevoie? Ce influenţe şi interferenţe există între educaţie şi spaţiul dedicat?  În ce măsură are nevoie educația de spații special dedicate? Ce fel de spaţii? Unde ne situăm în prezent şi care sunt provocările viitoare? Care sunt problemele din România legate de spațiile pentru educație? Cum ar trebui abordate aceste probleme, pentru soluționare? Cum ar trebui să fie școala viitorului ?” Acestea sunt doar o parte din numeroasele întrebări tematice la care își propune să răspundă forumul internațional pentru calitatea spațiului educațional din 3 martie.

Building Education Bucharest International Forum 2016 face parte din seria de proiecte de comunicare dedicate calității spațiului medical și educațional, alături de Building Health Bucharest International Forum 2015, proiecte inițiate de ORDINUL ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA și BORO PR & COMMUNICATION.

Partenerii și susținătorii evenimentului sunt:
Master Partner: Menatwork
Partener: Saint-Gobain Construction Products, Rigips Business Unit
Travel Partner: Eximtur Business
Susținător: Velux
Print Partner: Didactica Publishing House
Cu participarea: Times World University Rankings
Prezentat de: TVR 1
Recomandat de: SpațiulConstrui.ro
Parteneri de comunicare: Asociația Inginerilor de Instalații din România și British Romanian Chamber of Commerce
Parteneri educaționali: British School of Bucharest, American International School of Bucharest, Transylvania College, International School for Primary Education, de-a arhitectura
Parteneri media principali: Agerpres, Radio România Actualități, Zeppelin, Tehnica Instalațiilor
Partener creativ: TIB
Web development: 360 Design Office
Official Car: Hyundai, prin Țiriac Auto

building-education.ro / fb.com/SpatiulEducational

 

Sari la conținut