Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Ultima săptămână de înscrieri la Holcim Awards

Înscrierile la cea de-a patra ediție a Premiilor Holcim pentru Construcții Durabile – cu premii totale de 2 milioane de dolari – mai pot fi făcute până pe 24 martie, ora 16:00, ora României.
holcim awards closing

Înscrierile proiectelor se pot face online, la adresa www.holcimawards.org. Specialiștii români din construcții pot opta pentru una din cele două categorii ale competiției:

1. Main

se adresează  arhitecților, proiectanților, inginerilor, proprietarilor de proiecte, constructorilor și firmelor de construcții care oferă soluții durabile la problemele tehnologice, de mediu, socio-economice și culturale care apar în cadrul construcțiilor contemporane. Una dintre principalele cerințe ale înscrierii în acest concurs o reprezintă nivelul avansat de proiectare, cu o probabilitate ridicată de execuție, iar data începerii construcției să nu fie înainte de 1 iulie 2013.

2. Next Generation

vizează tinerii profesionişti şi studenţi, ale căror proiecte contribuie la dezvoltarea durabilă în arhitectură, construcţii, inginerie civilă, peisagistică şi proiectare urbană, precum şi în domeniul materialelor şi tehnologiilor de construcţii. Autorii trebuie să fie născuți între 2 iulie 1982 şi 24 martie 1996, iar construcţia proiectului nu trebuie să fi început înainte de 1 iulie 2013.

Concursul este organizat de Fundaţia Holcim pentru Constructii Durabile, cu sediul în Elvetia, desfășurându-se concomitent în cinci regiuni ale lumii în 2013/14, urmat apoi de o etapă globală în 2015. Anunţarea câştigătorilor regionali se va realiza în cadrul ceremoniilor Holcim Awards, care vor avea loc la sfârşitul anului 2014 la Moscova (pentru regiunea Europa), Toronto (America de Nord), Medellín (America Latină), Beirut (Africa Orientul Mijlociu) şi Jakarta (Asia Pacific).   

Versiune optimizată pentru înscrieri online
Un ghid amănunţit al înscrierii la Premiile Holcim este disponibil online, la www.holcimawards.org/guide, unde oricine poate afla, pas cu pas, condiţiile de participare. Procesul optimizat cuprinde un formular de înscriere interactiv, realizat în engleză, care trebuie să conţină informaţii despre autori, un rezumat al proiectului şi răspunsul la criteriile cheie ale construcţiilor durabile, detalii tehnice, precum şi imagini sau ilustraţii ale proiectului.

Arhitecţi si academicieni de prestigiu vor juriza competiţia
Toate înscrierile sunt evaluate de jurii independente din cinci regiuni ale lumii, folosind un set de criterii cheie ale construcțiilor durabile, ce iau în considerare performanţa economică, socială şi de mediu, precum şi impactul contextual/estetic şi inovaţia/transferabilitatea. Experții internaționali sunt reprezentaţi de Jean-Philippe Vassal (pentru regiunea Europa), Toshiko Mori (America de Nord), Bruno Stagno (America Latină), Howayda Al-Harithy (Africa Orientul Mijlociu) şi Rahul Mehrotra (Asia Pacific). Lista completă cu membrii juriului este disponibilă la www.holcimawards.org/juries

Holcim Awards se bucură de susținerea unora dintre cele mai importante universităţi tehnice din lume care susţin întâlnirile juriului. Institutul Federal de Tehnologie din Elveţia (ETH Zurich) coordonează Centrul de Competenţe Tehnice al Fundaţiei Holcim. Alte universităţi partenere sunt: Massachusetts Institute of Technology (SUA), Tongji University (China), Universidade de São Paulo (Brazilia), University of the Witwatersrand (Africa de Sud), Universidad Iberoamericana (Mexic), Ecole Supérieure d’Architecture de Casablanca (Maroc), Indian Institute of Technology (IIT Bombay), American University of Beirut (Liban), Tsinghua University (China) şi University of Melbourne (Australia).

Peste 150 de proiecte câştigatoare
Mai bine de 40 de ţări au concurat, în ultimii 10 ani, cu proiecte diferite şi extrem de complexe, care abordează o scara variată a temelor, de la asigurarea nevoilor de bază în comunităţile în curs de dezvoltare până la soluţii tehnice plurivalente. În cadrul ediţiei anterioare a Premiilor Holcim pentru Construcţii Durabile, România s-a poziţionat pe locul trei din punct de vedere al numărului de înscrieri, reunind 58 de proiecte şi viziuni sustenabile. Mai multe amănunte despre câştigătorii anteriori ai Holcim Awards sunt disponibile la adresa: www.holcimfoundation.org/projects-search și pe pagina de Facebook Holcim Awards Ro.

Fundaţia Holcim este susţinută de Holcim Ltd şi companiile Grupului din peste 70 de ţări şi este independentă de interesele comerciale ale acestuia. Holcim este unul dintre cei mai mari furnizori de ciment şi agregate din lume, desfăşurând şi alte activităţi în domenii precum betoane şi asfalt, inclusiv servicii.

Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 950 angajati. Mai multe informaţii la www.holcim.ro

Pentru înscrierea proiectelor, accesaţi www.holcimfoundation.org

Sari la conținut