50 de designeri de pe 5 continent la Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană AUTOR 2022

AUTOR 2022, singurul târg internațional de bijuterie contemporană din Sud-Estul Europei, revine și pune în scenă cea de-a 19-a ediție. Pe 28-29 mai 2022 îți vei întâlnim pe unii dintre cei mai apreciați designeri de bijuterie contemporană la nivel internațional.

Veți descoperi 50 de designeri de pe 5 continente, uniți prin limbajul bijuteriei contemporane, pentru a arăta cum neconvenționalul devine purtabil, cum bijuteria poate fi o expresie a autenticității purtătorului.

Printre artiștii prezenți, vei întâlni 10 designeri din Ucraina, care au pregătit colecții de bijuterie ca un manifest, invitați special prin Platforma de bijuterie AUTOR.

De la 10:00 la 19:00, în sala de bal a Palatului Oscar Maugsch din București, veți avea ocazia să achiziționați bijuterii unicat direct de la creatori și să descoperiți cea mai pură manifestare a artei purtabile.

Târgul de bijuterie contemporană aduce în București prima manifestare din 2022 a bijuteriei contemporane tradusă în 50 de limbaje artistice – o invitație de a descoperi bijuteria dincolo de pragul funcțional, dar mai ales de a te descoperi pe tine în intâlnirea cu creațiile designerilor.

Această ediție AUTOR 2022 revine după o pauză impusă în care lumea bijuteriei creative a fost încercată și, îndrăznesc să cred, transformată. Bijuteria este acel obiect drag, intim, pe care vrei să îl atingi, să îl simți, să îl porți, iar pentru bijuteria de autor, contactul direct este cu atât mai important. Bijuteria te alege și astfel, după 3 ani, târgul AUTOR readuce acel spațiu de întâlnire atât de necesar, între creatorul de bijuterie și iubitorii de frumos.” – Dan Pierșinaru, fondator Autor Platform.

Creațiile celor 50 de designeri au fost selectate cu atenție din 15 țări de un juriu format din Niki Stylianou, Caroline Broadhead, Sofia Björkman și Dan Pierșinaru, specialiști recunoscuți în bijuteria contemporană la nivel internațional.

Despre AUTOR

Lansat în 2009, AUTOR s-a poziționat de-a lungul celor 19 ediții ca un spațiu de manifestare a bijuteriei contemporane și de artă pentru designeri selectați la nivel internațional. Ca un loc de întâlnire al celor mai înalte nivele de creație în bijuterie, AUTOR promovează – prin expoziția-târg, revista tipărită și platforma digitală – cei mai apreciați designeri și le facilitează întâlnirea cu publicul.

Ca un haute-couture al bijuteriei contemporane, artiștii aleși de jurii specializate explorează diverse teme cum ar fi autenticitate și filtru personal, diferențe culturale și sensuri, frumusețe acceptată și estetică neobișnuită, piese purtabile versus bijuterii statement.

Fb event

Sari la conținut