Rockwool - fabricat in Romania

zeppelin_05 – un zeppelin special cu doi invitati din Japonia

un zeppelin special cu doi invitati din Japonia: arh. Yasuhiro Yamashita (atelier Tekuto)si prof. Riichi Miyake (Miyake Lab.)

Nascut în Kagoshima (Japonia) în 1960, Yasuhiro Yamashita îmbina activitatea profesionala cu cea didactica din cadrul Universitatii din Tokyo si cu proiectele de cercetare efectuate în colaborare cu profesorul Miyake de la Keio University. În 1991 a fondat studioul de arhitectura Yamashita Kai Architecturual Office, redenumit în 1995 Atelier Tekuto. Încadrate în contexte dificile, proiectele la care lucreaza se remarca prin adaptabilitate si prin solutiile ingenioase care raspund optim temei în ciuda numeroaselor constrângeri.
Numarului mare de locuinte individuale foarte diferite, cu o arhitectura adesea surprinzatoare, inserate de regula pe loturi foarte mici, li se adauga cladirile destinate unor programe mai ample precum cel pentru Busan Eco Center din Korea, 2007 si proiectele de cladiri japoneze traditionale adaptate celor mai diverse contexte din diferite regiuni ale lumii (Etiopia, Finlanda, Franta).
În cadrul Zeppelin 5, Yasuhiro Yamashita va povesti despre modul de lucru din Japonia, despre experienta sa si despre divesele proiecte în cadrul carora a colaborat.

Dl. Riichi Miyake este professor la Graduate School of Media and Governance, Keio University si între multe altele a participat si la proiectul de restaurare al Bisericii Sf. Nicolae de la Balinesti.

se anunta un zbor interesant.

data: luni 2 iunie
ora: 18.00
locul: Sala Frescelor, UAUIM
organizatori: revista Arhitectura si Univeritatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu
sponsori: Siemens si Final Distribution

Sari la conținut