Workstation portabil pentru arhitecți & designeri: Pro Art StudioBook One W590

(a) Dacă vrei să atragi instinctiv atenția unui creator de conținut, mai ales a celui care cunoaște și lucrează în proiectarea 3D, spune „Quadro”. Multă vreme, plăcile video Quadro de la NIVIDIA au polarizat nișa de profesioniști în modelare 3D sau editare foto-video. Cum tendința e ca lucrurile specializate să vireze spre mainstream, iar utilizatorii să dobândească tot mai multă mobilitate în desfășurarea activităților digitale, chip-urile grafice NIVIDA Quadro și-au făcut loc în șasiurile notebook-urilor profesionale, antrenate și ele în căutarea unui format mai subțire și compact, adică portabil.

Când ASUS a lansat gama ProArt StudioBook în 2019, luând în vizor comunitățile de profesioniști în audio-vizual, arhitecți, designeri și alți creatori de conținut, a inclus și Quadro RTX ca opțiune de placă video. Colaborând strâns cu NVIDIA, producătorul de notebookuri din Taiwan a dezvoltat StudioBook One (W590), flagshipul seriei, care integra în premieră placa grafică Quadro RTX 6000. Aceasta oferă o putere masivă cu 4608 nuclee CUDA și 72 nuclee RT pentru ray-tracing și 576 nuclee Tensor pentru învățarea profundă în Inteligența Artificială. Cu 24GB memorie GDDR6 VRAM, acest chip grafic excelează în task-urile intensive de editare foto (Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic etc) și de randare 3D (aplicațiile Autodesk, Adobe After Effects, Premiere Pro etc).

Laptopul e un adevărat workstation portabil pe care poți edita chiar și video RAW 8K. Puterea vine la pachet cu un ecran cu diagonala de 15,6 inchi, cu rezoluție 4K UHD. Acuratețea redării culorilor este certificată de Validarea PANTONE, iar acoperirea spectrului Adobe RGB este de 100%. Se adaugă un coeficient Delta E < 1 și ai certitudinea că panoul îți va reda uniform culorile, iar grafica vizualizată în proiect se va regăsi în exportul final.

Așadar, productivitatea e cuvântul de ordine. Cu acest laptop nu mai poți amâna niciun proiect pe motiv că trebuie să ajungi la studio sau birou și nici să te plângi de durata lungă a unui export. Totul funcționează cât se poate de fluid.

 

 

Specificațiile lui StudioBook One W590 includ un procesor Intel Core i9-9980HK cu 8 nuclee și 16 fire de execuție, 64GB memorie RAM și stocare pe un SSD NVMe PCIe 3.0 foarte rapid, produs de Samsung, cu capacitatea de 1TB. Toate aceste componente sunt integrate în spatele ecranului și nu sub tastatură. Sistemul de răcire e unul atipic, dar foarte performant. Procesorul și placa video sunt răcite cu ajutorul unei camere de vapori realizată dintr-un aliaj de titan și a două ventilatoare. La deschidere, ecranul se distanțează cu 4,57° de capacul său printr-un sistem de pârghii, creând un spațiu atât pentru a absorbi mai mult aer rece în interior, cât și pentru degajarea căldurii.

Principalul avantaj pentru utilizator e faptul că tastatura rămâne mereu rece, indiferent de intensitatea sarcinii de randat. Tastele au iluminare LED cu 3 niveluri de intensitate, iar în butonul de pornire a fost integrat un senzor de amprente pentru autentificarea rapidă în Windows. Touchpad-ul este foarte spațios, degetele alunecând ușor pe suprafața fină în multiple gesturi recunoscute de sistemul de operare. W590 are webcam HD în rama superioară, prin urmare poți participa rapid la videocall-uri, atunci când lucrezi remote sau comunici cu clienții.

W590 te poate însoți oriunde, la birou, pe teren sau acasă. Cântărește 2,9 kg, având în vederea densitatea componentelor hardware, fiind cât se poate de compact. Tendința de miniaturizare se observă și la adaptorul de curent, care e un paralelipiped de 92 x 92 x 28 mm în ciuda unei puteri de 300 de Wați.

Laptopul oferă 3 porturi USB-C cu capacitate de transfer de 40Gb/s, toate având suport Thunderbolt 3. În pachet laptopul este însoțit de un replicator de porturi care oferă un HDMI, un port de rețea, două USB-uri tip A pentru periferice și unul USB-C.

QR_Code_1624607747

ProArt StudioBook One W590

 

Sari la conținut