Rockwool - fabricat in Romania

revistă online
ISSN 3008-2986 ISSN-L 2069-721X

Workshop de fierarie, tencuieli de lut si dulgherie la Tibanesti

În jurul Conacului P.P. Carp, de la Tibanesti, judetul Iasi, se redescopera bogatia mestesugurilor traditionale- fierarie, tencuieli din lut, hârtie manuala si dulgherie.
  Organizator: Asociatia Maria / Parteneri: Fundatia Pro Patrimonio, Asociatia Arhiterra

Cost: 700 RON / FB event – aici

Descriere

Toate activitatile de la Tibanesti constituie o scoala de mestesuguri, destinata în primul rând satenilor din zona Tibanestiului, dar si tuturor celor care constientizeaza valoarea patrimoniului cultural si nevoia de a-l transmite urmasilor.

Initierea în arta fieraritului se va face prin realizarea unui obiect de arta sub îndrumarea companionului-feronier Fabien Monestier, de la Scoala de utilitate publica Les Compagnons du Devoir din Franta, urmasa a breslelor de constructori ai catedralelor din Evul Mediu.
Participantii vor crea si vor asambla elemente decorative componente ale statiei de autobuz, inaugurata în editia precedenta a workshopului. Totodata, vor asista la montarea unor obiecte functionale si/sau de decor în incinta conacului.

O importanta deosebita se acorda, în aceasta editie a workshopului, conceperii si executarii unui obiect original de mici dimensiuni pe care fiecare participant îl va putea lua acasa.

Atelierul de tencuieli traditionale din lut si var, condus de Constantin Palaghiu, maistru în constructii, în încaperile conacului Petre P. Carp îsi propune sa familiarizeze participantii cu modul de aplicare, compozitia si dozajul optim oferind ca spatiu de lucru camerele din conac.

Lucrarile de dulgherie, atelier condus de Constantin Palaghiu, îsi propune sa realizeze un planseu pentru camera de cazare.

Atelierul de hârtie manuala, condus de Razvan Supuran de la Atelierul de Carte din cadrul Muzeului Taranului Român îsi propune sa continue demersul început anul trecut-tapetarea unei camere din conac cu hârtie manuala precum si sa surprinda cu noi experimente.

Actiunile vor fi coordonate de arhitectii: Alexandra Mihailciuc si Serban Sturdza.
Pe parcursul sederii la Tibanesti, participantii vor putea profita de atractiile zonei: ciresii, iazul, drumetiile, atelierele de olarit din satul Schitu Stavric, bisericile moldovenesti si fieraritul seara la foc.

Localizare

Construit la sfârsitul secolului al XVIII-lea, conacul Petre P. Carp este înconjurat de un parc, în mijlocul comunei Tibanesti din judetul Iasi. Conacul, parcul, si mausoleul familiei, proiectat probabil de Gustave Eiffel, alcatuiesc un ansamblu istoric si de arhitectura, protejat, în zona deluroasa a Moldovei, la 50 km sud de Iasi.

La Tibanesti se poate ajunge cu autoturismul (1) sau cu autocarul/trenul pâna în Iasi si de acolo cu microbuzul pâna în Tibanesti.(2)
Informatii la: autogari 1 / infofer / autogari 2

Înscriere

Numarul locurilor disponibile este limitat.
Persoanele interesate sunt rugate sa transmita cv-ul (maxim 2 pagini) însotit de o scurta scrisoare de motivatie (maxim 2500 de caractere cu spatii) pe una dintre urmatoarele adrese de e-mail: avmihailciuc@yahoo.com, prodidbucuresti@gmail.com, cu subiectul “Înscriere Workshop Tibanesti” pâna la data de 10.07.2013.
Confirmarea listei participantilor se va face prin e-mail.

Plata

Plata se va efectua în contul:
Asociatia MARIA Tibanesti
adresa : Casa Administratiei, str. Fabricii nr. 22, sat Tibanesti, Judetul Iasi
cod Fiscal CIF: 13307652
Iban RON : RO16 RZBR 0000 0600 0994 8619
banca : Raiffeisen Bank Mosilor
adresa bancii : Calea Mosilor nr. 221 BL 31A CORP A

Ca sa finalizezi înscrierea, trimite confirmarea platii, printr-o imagine clara a chitantei obtinute (fotografie, scan) pe adresa avmihailciuc@yahoo.com cu subiectul “Plata workshop Tibanesti”
 
Cazare

Participantii sunt asteptati în dimineata zilei de luni, 15.07.2013.
Locurile de cazare disponibile sunt: pe terasa conacului (terasa – tip loggie este deschisa si acoperita), într-una dintre cladirile istorice: cladirea Gang, casa Administratorului, casa Arhiterra si casa Compagnonilor. De asemenea, se poate face camping în livada cu ciresi de la casa Administratorului.

Masa

Mâncarea va fi asigurata de bucatari pentru mesele principale. Restul meselor/gustarilor vor fi gatite de echipe de participanti, prin rotatie – un bun prilej de interactiune!

Echipament recomandat

Haine, manusi si încaltaminte de lucru, sac de dormit (eventual cort), protectie împotriva soarelui, cât si protectie împotriva vremii ploioase, instrumente de desen, entuziasm si multa voie buna! Participantii îsi asuma raspunderea pentru desfasurarea activitatilor în siguranta, cu respectarea normelor de protectie a muncii, în vigoare. Materia prima si uneltele necesare atelierului vor fi oferite în mod gratuit de catre Asociatia Maria Tibanesti, ProPatrimonio si Primaria Tibanesti.

Sari la conținut