Geberit

Urban report.ro #1 click & download „Poetica tranzitiei in derulare”

Cel mai nou proiect marca Zeppelin s-a lansat de curand la Belgrad. URBANREPORT.ro este un proiect de cercetare dedicat celor mai recente evolutii urbanistice, sociale si arhitecturale in 4 tari: Romania, Bulgaria, Ungaria si Serbia.  

Urban report.ro #1 (Poetica tranzitiei in derulare) este acum on line, se poate citi si descarca de aici.

Surfarea prin poetica tranzitiei in acest prim volum Urban Report pune in prim plan conflictul generat de o lume a modernitatii venite brutal peste noi. Asa cum rezulta din acest prim studiu, fortele care aduc modernitatea in orasele noastre sunt ingenue cultural, sunt violente, dar determinate, motiv pentru care provoaca in aceeasi masur? lucruri bune, dar si haos, uratenie sau coruptie.

Ce conditii si fantasme au permis dezvoltarea haotica din ultimii 20 de ani, adesea prea asemanatoare in cele 4 tari? Ce emotii si nostalgii ne misca deopotriva pe ei si pe noi? In ce masura suntem tributari unui imaginar simbolic comunist sau, dimpotriva, celui capitalist, plus alte teme si clisee, veti gasi pe larg in acest proiect de cooperare dezvoltat de echipa Zeppelin.

Cititi-ne online si descarcati de la adresa noastra si versiunea pdf a acestui prim studiu.

Cei care doresc sa primeasca gratuit publicatia printata, sunt rugati sa scrie la comunicare@zeppelin-magazine.net.

Acest proiect este finantat de Institutul Cultural Roman prin programul Cantemir.

Sari la conținut