Rockwool - fabricat in Romania

up:DATE RO/ID

up:DATE este un proiect de colaborare creativa intre House of Natural Fiber (Indonezia), Platforma AVmotional (Romania) si son:DA KIBLA (Slovenia). Axat pe schimbul intercultural de experienta, el exista pentru si alaturi de tineri, studenti, oameni de cercetare si comunitatiile artistice formate intre artistii din Indonezia si cei din Europa. Proiectul se consolideaza in jurul unor prezentari de tehnologii creative, workshopuri, discutii si evenimente publice si se concentreaza pe activitatile artistice din zona noilor media. 

up:DATE Bucuresti sau AVm Focus On Indonesia este primul eveniment al Platformei AVmotional din anul 2009. In parteneriat cu Centrul National al Dansului va fi creat un teren de joaca audio-vizual timp de doua zile. Grupul de artisti indonezieni reprezentand House Of Natural Fiber vor face prezentari legate de activitatile lor artistice si sociale din Yogyakarta, vor avea un performance audio-vizual live si sunt interesati sa pastreze legatura cu comunitatea artistica & muzicala locala, in scopul unor posibile colaborari.

HONF, Indonezia
http://www.natural-fiber.com

House of Natural Fiber [HONF] din Yogyakarta, Indonezia, sunt un laborator de arta new media fondat in 1999. Activitatea lor este dedicata principiilor de critica sociala si inovatiilor artistice si tehnologice. De la inceput, House of Natural Fiber s-au preocupat insistent de dezvoltarea culturala si arta new media, initiind numeroase proiecte si workshopuri in cadrul carora s-au concentrat atat pe interactivitatea umana cat si pe ambiante. Cele doua festivaluri – Cellsbutton – Yogyakarta International Media Art Festival si YiVF – Yogyakarta International Videowork Festival se numara printre proiectele lor anuale. 

Platforma AVmotional, Romania
http://blog.avmotional.com/update/
http://www.myspace.com/avmotional

AVmotional este o platforma care promoveaza relatia stransa intre arta si tehnologie in domeniul culturii audiovizuale contemporane si artele new media. Creata in 2004, faciliteaza prezentarea, schimbul si promovarea productiilor romane si internationale din domeniul muzicii electronice, proiectelor audio-video, Vj-ingului si instalatiilor interactive.
Initiativele platformei AVmotional au avut un rol important in recunoasterea, strangerea  si dezvoltarea scenei audio-vizuale din Romania. Evenimentele au adunat peste 50 de proiecte audio-vizuale la care au participat peste 70 artisti din Romania, Bulgaria, Franta, Austria, Spania, Anglia, Elvetia, Germania, Ungaria si Cehia. Activitatea AVmotional din ultimii 5 ani include 3 editii ale Festivalului AVmotional pentru proiecte audio-vizuale, cu participarea unor artisti recunoscuti pe plan mondial, lansarea primului DVD AVmotional, vazut ca o antologie a inceputurile audio-vizualului romanesc si 10 editii ale proiectului AVion – o serie de evenimente cu character educational, dedicate profesionistilor din diverse domenii al artei/tehnologiei.

PROGRAM
16 Aprilie, ora 19:00, CNDB, Sala Ronda: prezentari, performance AV live, AV open jam session

> Circle of Satan: o prezentare descriptiva a situatiei si starii artelor new media din Indonezia. Trecutul, prezentul, viitorul, cat si impactul asupra societatii indoneziene;
> Education Focus Program (EFP) – Programe educationale:
EFP este un program initiat de catre HONF sub forma unui workshop interdisciplinar, a unei prezentari si a unei dezbateri. A aparut ca un raspuns la situatia si conditiile educative dintr-o tara in curs de dezvoltare (Indonezia). Cateva programe EFP: cellskid (workshopuri pentru copii), vj school (workshopuri despre cultura vj-ingului si visual-uri experimentale), breakcore_labs (scena si platforma pentru muzica breakcore);> Alte programe legate de EFP sau conexe, organizate de HONF;> Sesiune deschisa de dezbateri si schimb de opinii pe marginea scenei new media, a designului grafic, a scenei muzicale etc; > Performance AV live artistilor de la HONF;> Open AV jam session cu participarea artistilor indonezieni si romani;(pentru a participa va rugam trimiteti un mail la: contact@avmotional.com)17 aprilie, ora 14:00, CNDB, Sala Ronda: prezentari de proiecte, discutii, schimb de experienta si buna voie. 

Un proiect: Platforma AVmotional & HONF & son:DA KIBLA

Parteneri: Centrul National al Dansului, Bucuresti; Ambasada Republicii Indonesia la Bucuresti

Cu sprijinul: Asia-Europe Foundation

Parteneri media: Green Channel, Arhitectura, Feeder, Alternativ, lepetitjournal, dor de duca, yazee, TimeOut

Sari la conținut