concert regal caritabil - top

Un proiect-manifest: Bucharest White World. Katja Lee Eliad la Galeria Posibilă

Joi, 16 noiembrie 2017, de la ora 18:00, Galeria Posibilă găzduiește vernisajul expoziției „Bucharest White World”, semnată de Katja Lee Eliad. Cea de-a treia expoziție personală organizată în România cuprinde serii de lucrări noi care abordează autoreflexiv probleme geopolitice actuale, reuşind să balanseze cu fragilitate asumată între spiritual, poetic şi politic.

Prin proiectul-manifest „Bucharest White World”, Katja Lee Eliad începe un dialog cu greutatea purtată individual de istoria colectivă a minorităţii eveieşti, din care face parte. Şocul diferenţei a provocat marile dezastre ale umanităţii, de aceea, afirmarea diversității devine un imperativ categoric, o repetiție continuă, până la automatism. Încercarea de a contempla istoria din pespectiva ispăşirii stă la baza construcţiei acestui monument al memoriei, „Bucharest White World.” Noţiunea de identitate conjugată în relaţie cu factorul timp într-o legătură afectivă cu geografia României stă la baza călătoriei emoţionale propusă de Katja Lee Eliad în expoziţia „Bucharest White World”. Katja Lee Eliad traduce în limbaj artistic experiența migrantului din Est, privirea din interiorul unui “corp străin.”

Katja Lee Eliad s-a născut în 1972 la Tel Aviv, s-a format în Franța și de peste 15 ani activează ca artistă lucrând între București, Paris și New York. În 2009 a avut prima expoziție personală în România la Muzeul Național Brukenthal (“E ATA”), urmată de „Super8” la Galeria Ivan în 2013.

Curatoare: Valentina Iancu
Afiș: Andrada Beşliu
Expoziția „Bucharest White World” poate fi vizitată până la data de 27 noiembrie conform programului galeriei sau pe bază de programare.
Proiect organizat de Katja Lee Eliad Studio, grup de acţiune culturală iniţiat în august 2017 de cercetătoarea Valentina Iancu şi artista Katja Lee Eliad.

*Fb event

Sari la conținut